Projekte „Šokiai ant ledo“ – žiaurios traumos | kl.lt

PROJEKTE „ŠOKIAI ANT LEDO“ – ŽIAURIOS TRAUMOS

  • 2

LNK „Šokių ant ledo“ aikštelėje – juodas periodas. Po dviejų mėnesių trunkančių pasiruošimų didžiajai premjerai nebeatlaiko šokėjų kūnai. Vienai šokėjai pačiūža perrėžė koją, o kitai diagnozuotas patelofemoralinis sindromas.

Į gydytojus teko kreiptis net dviem šokėjoms. Medicinos diagnostikos centro duris varsto LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė- Nalivaikienė. Žurnalistei skauda koją, ji negali daryti sukinių, kurie šokiuose ant ledo tiesiog privalomi. Nuo didelių fizinių krūvių ant ledo Astai gydytojas diagnozavo patelofemoralinį sindromą, dar kitaip vadinamą kelio girnelės uždegimu.

„Gydytojai užklijavo specialias šildančias juosteles, kurios turėtų padėti atgauti jėgas. Neketinu mažinti krūvių, „Šokiai ant ledo“ ne už kalnų, o čiuožti noriu išmokti kuo geriau. Treniruojuosi jau du mėnesius ir vis dar kiekviena diena man – tarsi dovana“, - sako premjeros su jauduliu laukianti sporto žinių vedėja Asta.

Vakar labai skaudžią traumą patyrė Vytauto Mackonio ir profesionalios šokėjos, daugkartinės Lietuvos čempionės Gintarės Urbonavičienės pora. Pora krito ant ledo po nesėkmingo sukinio , o Vytauto pačiūžos dantukai perrėžė partnerės Gintarės koją. Gydytojai sutvarstė žaizdą, bet jeigu žaizda negis, teks ją siūti, nes pačiūža į koją įsirėžė pakankamai giliai.

„Bet traumos – ne tai, kas mus sustabdytų, - sako Vytautas. – Jau šiandien vėl ketiname treniruotis, o jei Gintarė dar negalės lipti ant ledo, pamojuos man ir pamokys nuo kranto. Nepaisant incidento, nuotaikos puikios, nors sunku labai. Man čiuožimas pjaunasi su šokiais, o Gintarė iki šiol čiuoždavo viena. Laužomės kartu, bet verta!“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

laikas

laikas ir furijai gintarei prisidrėbti.

taigi

Sokejai ant ledo turi buti fiziskai stiprus. Kai pradeda sokti visokios anoreksikes ir distrofikes pasekmes buna liudnos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS