Projekto nugalėtojas Džiugas: mažiau neapykantos, daugiau tolerancijos | kl.lt

PROJEKTO NUGALĖTOJAS DŽIUGAS: MAŽIAU NEAPYKANTOS, DAUGIAU TOLERANCIJOS

"Pradėjau lankyti vokalo pamokas, pusę metų padainavau pas mokytoją, ir ji jau sako: "Viskas, rašykimės į "Lietuvos balsą. Vaikus", – prisimena šio muzikinio LNK projekto nugalėtojas penkiolikametis Džiugas Joneikis. Jis viliasi sukurti sėkmingą dainininko karjerą, bet domisi ne tik muzikos pasauliu – jam rūpi ir politikos bei ekonomikos aktualijos.

Pažino iš naujo

Nors po projekto jau praėjo šiek tiek laiko, Džiugui vis dar sunku suvokti, kad tikrai laimėjo – vaikinas sako nuoširdžiai nesitikėjęs pergalės. "Atrodė, kad tai svajonė, ranka nepasiekiama. Bet kai labai nori ir sieki, pasirodo, viskas įmanoma", – šypsosi jis.

"Draugai sveikino, bet labai džiaugiuosi, kad jie su manimi bendrauja lygiai taip pat, kaip ir iki projekto. Esame tokie patys draugai, kokie ir buvome. Gerai, kad neatsirado netikrų draugų. Gal ir buvo keli atvejai, bet aš labai stengiuosi atsirinkti, kas yra tikras draugas", – priduria Džiugas.

Jis pastaruoju metu peržvelgia, ką pasiėmė iš projekto "Lietuvos balsas. Vaikai". "Labai daug dalykų. Patirtis – net neapsakoma, kokia didžiulė. Susiradau puikių draugų. Ten dirba nuostabi komanda. Gal kam nors ir atrodo, kad dalyviai jai nelabai svarbūs, bet taip tikrai nėra – kiekvienas, net neperėjęs aklųjų perklausų, yra labai gerbiamas. Dalyvių nuomonė renkantis dainas pasirodymams taip pat labai svarbi", – tikina Džiugas.

Pasak jo, dalyvaujant tokiame projekte sunkiausia – tvirtai pasiryžti. "Čia iš tiesų labai svarbu suprasti, kodėl tu tai darai, kodėl tu stengiesi pereiti į kitą etapą, ką tu stengiesi pasiimti iš šito projekto", – iš patirties žino jis.

Dalyvaudamas projekte Džiugas save pažino iš naujo. "Visą laiką galvojau, kad man labiausiai sekasi dainuoti lyrines dainas, bet per finalą, kai sudainavau "The Roop", save visiškai kitaip pamačiau. Pasirodo, aš galiu ir dainuoti, ir judėti kartu. Apsidžiaugiau rezultatu, nes reikėjo nemažai laiko, kad išmokčiau šokti, kadangi esu tiesiog tragiškas šokėjas", – juokiasi jis.

Norėčiau, kad galbūt kai kuriose sferose pasikeistų žmonių mąstymas, žmonės nebūtų tokie pikti.

Ko nepamato kiti

Džiugo gyvenime dainavimas atsirado likus vos pusmečiui iki "Lietuvos balso. Vaikų". "Pradėjau lankyti vokalo pamokas, pusę metų padainavau pas mokytoją, ir ji jau sako: "Viskas, rašykimės į "Lietuvos balsą". Labai nustebau, klausiau, ar aš tikrai esu tam pasiruošęs… Mokytoja tiesiog mane pastebėjo. Mantas Jankavičius taip pat turi išskirtinį bruožą, nes daug kam atsisuka vienas. Spėju, kad jis žmoguje pamato tai, ko kiti mokytojai nepamato. Galbūt jis ir neatsisuktų, jei išgirstų tik balsą, bet išgirsta ir tembrą. Ir į mane atsisuko tik Mantas", – apie savo mokytoją pasakoja projekto nugalėtojas.

Džiugas sako ilgai bandęs laimę muzikos mokyklose, bet vis neužsikabindavęs. "Gal tiesiog aš neturiu kantrybės išmokti groti instrumentais, nors žinau, kad man tikrai labai reikėtų. Gal kada nors prisiversiu. Pradinėse klasėse trejus metus grojau trimitu – mečiau. Metus lankiau gitaros pamokas – irgi mečiau. Dabar apsistojau ties dainavimu, nes šitas dalykas man labai patinka", – dalijasi vaikinas.

Jis supranta, kad viską pradėjo nuo aukšto laiptelio, todėl nenorėtų užmigti ant laurų ir kad jo laimėjimas nueitų perniek. "Stengiuosi kurti muziką, fonogramas – dar tik pradedu, bet labai norėčiau kada nors išleisti solinę dainą. Norėčiau būti dainininku", – atvirauja Džiugas.

Jis žavisi įvairių muzikos stilių atlikėjais, pavyzdžiui, gupe "Happyendless", "Queen", "The Roop". "Dabar klausau M.Jankavičiaus. Neturiu muzikinio dievaičio, bet Mantas yra visapusiško žmogaus pavyzdys. Juk svarbi ir asmenybė, ne tik balsas", – susižavėjimo savo mentoriumi neslepia paauglys. Jis tikina, kad M.Jankavičius su kiekvienu dalyviu dirba labai nuoširdžiai, atiduoda visą save.

Globalios svajonės

Vilniuje gyvenantis Džiugas domisi ne tik muzika, bet ir politika, ekonomika – priklauso Lietuvos liberalaus jaunimo organizacijai.

"Tai yra vienas iš didesnių hobių. Mane domina Lietuvos perspektyvos. Sunku vertinti, bet manau, kad šiandien žmonės per daug viską kritikuoja, nesuprasdami, kad ir patiems politikams yra sunku. Pavyzdys – koronaviruso situacija. Daug kam atrodo, kad politikai priima blogus sprendimus, bet, manau, jie patys nežino, kaip su tuo dorotis. Reikėtų daugiau tolerancijos, nes šitame pasaulyje yra per daug neapykantos", – įsitikinęs jaunuolis. Jis priduria, kad politika ar ekonominė sfera galėtų tapti jo ateities antruoju variantu, jei nepasisektų muzikos srityje.

Džiugas laisvalaikį stengiasi leisti lavindamasis. "Bandau knygą paskaityti, pažiūrėti kokį nors edukuojantį "YouTube" vaizdo įrašą, pamotyvuoti save, – sako jis.

Vaikinas turi globalių, nesavanaudiškų svajonių. "Norėčiau, kad galbūt kai kuriose sferose pasikeistų žmonių mąstymas, jie nebūtų tokie pikti. Gal skamba banaliai, bet tegul pasaulyje būna daugiau laimės. Svajoju gyventi tokį gyvenimą, kad būčiau laimingas ir prieš mirtį galėčiau pasakyti, kad nieko nesigailiu ir nugyvenau labai smagiai", – šypsosi pozityvusis Džiugas.

GALERIJA

  • Projekto nugalėtojas Džiugas: mažiau neapykantos, daugiau tolerancijos
  • Projekto nugalėtojas Džiugas: mažiau neapykantos, daugiau tolerancijos
  • Projekto nugalėtojas Džiugas: mažiau neapykantos, daugiau tolerancijos
  • Projekto nugalėtojas Džiugas: mažiau neapykantos, daugiau tolerancijos
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS