R. Mackevičius – apie nemigą, knarkimą ir naktį nufilmuotą žmoną | kl.lt

R. MACKEVIČIUS – APIE NEMIGĄ, KNARKIMĄ IR NAKTĮ NUFILMUOTĄ ŽMONĄ

  • 0

XXI amžiuje miegas yra pasaulinė problema. Vieni neužmiega, kiti viską pramiega, o treti praleidžia naktį stebėdami lubas, nes miegoti trukdo šalia knarkiantis partneris. Šį šeštadienį LNK televizijoje 17.25 val. „XXI amžiaus laidoje“ su miego ekspertais ir laidos herojais ir Rolandu bei Ieva Mackevičiais laidos vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita bandys spręsti miego problemas.

R. Mackevičius prisipažins: jam su miegu nesisekė dar vaikystėje. „Visi vaikai miegodavo, o aš gulėdavau atsimerkęs. Ir spoksodavau. Tai auklytės man ant akių dėdavo rankšluostį, kad netrukdyčiau joms kavos gert“, – juoksis Rolandas.

Rolandas atvirai papasakos ir apie knarkimą. „Esu ir kine prabudęs nuo savo knarkimo, ir kirpykloje. Bet galiu išduoti, kad knarkiu ne tik aš, bet ir mano žmona Ieva. Ir aš esu tai nufilmavęs. Žinai, kai būna – miegi, miegi, prabundi, ir atsiranda veide piktoji šypsenėlė, čiumpi mobiliaką ir filmuoji. Ryte nubundi: „Labas, mažyle, nu tu ir knarki“. „Neknarkiu, baik tu“. Ir tada ištrauki teismo dokumentą su įrodymais“, – juokiasi Rolandas.

Laidos metu apie miego problemas kalbės ir neurologė Evelina Pajėdienė. O R. Mackevičius išbandys internete siūlomą būdą, padėsiantį kovoti su lovoje knarkiančiu partneriu.

I. Mackevičienė pasidalins savo istorija – ji, priešingai nei vyras, jaučia per didelį mieguistumą. O kartą yra užmigusi ir prie automobilio vairo: „Esu turėjusi tokią patirtį, prieš dešimt metų važiavau mašina, mažai miegojusi ir atsijungiau prie vairo. Nežinau, kas mane prikėlė. Manau, kad mano angelas sargas. Kai atsibudau, buvo milisekundė iki kelio krašto, o iš priekio atvažiavo vilkikas. Atsimenu, kad po šio įvykio man atsigauti reikėjo savaitės, nes supratau, kad didelė nelaimė gali įvykti per sekundę“.

Tačiau didžiausia žmonijos problema yra nemiga, apie kurią laidos metu papasakos smegenis sinchronizuojančius dažnius kuriančio Amerikoje esančio Monroe instituto vienintelė Baltijos šalyse sertifikuota specialistė Maya Grey. Ekspertė pasidalins net keliais pratimais, padedančiais užmigti.

GALERIJA

  • R. Mackevičius – apie nemigą, knarkimą ir naktį nufilmuotą žmoną
  • R. Mackevičius – apie nemigą, knarkimą ir naktį nufilmuotą žmoną
LNK arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS