S. Burbaitės pamėgo „aštuonių galūnių“ sportą | kl.lt

S. BURBAITĖS PAMĖGO „AŠTUONIŲ GALŪNIŲ“ SPORTĄ

Tailando boksas, arba muai tai, propaguojamas nuo XVII amžiaus pradžios. Prieš kiekvieną kovą sportininkas atlieka ritualinį šokį ram muai, per kurį dėkoja mokytojui, tėvams ir dievams, suteikusiems galimybę kautis ringe. Mados tinklaraštininkė Simona Burbaitė daugiau nei prieš metus ėmėsi šio kovos meno, jis ilgainiui tapo svarbia gyvenimo dalimi.

Aštuonių galūnių sportas – taip profesionalai įvardija Tailando boksą. Ne vieną sporto šaką išbandžiusi mados tinklaraštininkė S. Burbaitė muai tai treniruotę išbandė atsitiktinai ir suprato, kad metas grįžti prie kovos menų.

„Iš tikrųjų, mano sporto bagažas tikrai yra nemažas, nes esu aktyvi praktiškai nuo pat vaikystės. Esu lankiusi pramoginius šokius, aerobiką, futbolą, tinklinį, krepšinį, dziudo. Iš tikrųjų manau, kad įvairių sporto šakų pabandymas galų gale mane atvedė į Tailando boksą. Kelerius metus profesionaliai lankiau dziudo, vėliau nusprendžiau, kad reikia grįžti į kovos menus“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Muai gimė iš senovinio tailandiečių kovos meno mua boran maždaug XVII amžiaus pradžioje, kai šios šalies kariai gynė žemę nuo užkariautojų. Terminas „muai tai“ reiškia „laisvoji kova“. Tik vėliau ji buvo pripažinta kaip sporto šaka. Iki šiol Tailando kariuomenėje yra mokoma muai tai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS