Šeštadienį Druskininkus užtvindys sūriais | kl.lt

ŠEŠTADIENĮ DRUSKININKUS UŽTVINDYS SŪRIAIS

  • 0

Rugpjūčio 17 dieną šeštą kartą organizuojamas „Sūrių festivalis“ Druskininkų Pramogų aikštę pavers sūrio valgytojų Meka.

Per 20 sūrininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos siūlys kopti į sūrių kalnus ir plaukioti sūrio upėmis. Kietieji, minkštieji ir pelėsiniai – tai bus šio šeštadienio būdvardžiai.

Trys puikūs virtuvės šefai Lietuvos smulkiųjų ūkininkų pagamintus sūrius pakels į naujas gastronomines aukštumas. Remigijus Žižys (restoranas „Velvetti“), Evaldas Žaliukas („Baltic Master“ šefas, sveiko maisto vaikams programos iniciatorius ir entuziastas) ir Algirdas Matačiūnas (restoranas „Avenue Brasserie“) pasitelkdami vietinius, sezoninius produktus iš 5 skirtingų avių, ožkų ir karvių sūrių surengs tikro maisto šventę.

Renginio metu vyks sūrių konkurso finalas. Aštuonių narių tarptautinė komisija, susidedanti iš sūrių gamybos technologų, virtuvės šefo, žurnalisto ir someljė, publikai stebint išrinks festivalio Grand Prix. Laimėjusio sūrio autorius keliaus į pasaulinį smulkiųjų sūrininkų kongresą „Cheese 2019“, kuris vyks rugsėjo 20-23 dienomis Bra, Italijoje. Geriausią Lietuvos sūrininką į Italiją kviečia organizacija „Slow Food“.

Festivalyje organizuojamos išskirtinių sūrių degustacijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams, bus demonstruojama sūrio gamyba. Renginio pabaigoje vyks dueto „Moonrise“ džiazo koncertas.

„Sūrių festivalis“ vyks rugpjūčio 17 dieną 11-19 val. Pramogų aikštėje, Vilniaus al. 24, Druskininkuose.

GALERIJA

  • Šeštadienį Druskininkus užtvindys sūriais
  • Šeštadienį Druskininkus užtvindys sūriais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS