Aiškėja „Eurovizijos“ scenarijus: į areną galės atvykti žiūrovai | kl.lt

AIŠKĖJA „EUROVIZIJOS“ SCENARIJUS: Į ARENĄ GALĖS ATVYKTI ŽIŪROVAI

65-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas gegužę Roterdame vyks dalyvaujant publikai – tiesa, žiūrovų skaičius bus ribotas. Tai ketvirtadienį pranešė renginio organizatoriai.

„Mes džiaugiamės šiuo Nyderlandų vyriausybės sprendimu ir galimybe pakviesti „Eurovizijos“ gerbėjus prisijungti prie mūsų gegužės mėnesį. Daugiau detalių apie tai, kaip saugiai galėtume priimti žiūrovus į „Ahoy“ areną Roterdame, pranešime ateinančiomis savaitėmis. Mūsų prioritetas – visų dalyvaujančių saugumas ir sveikata,“ – oficialiam konkurso portalui eurovision.tv komentavo dainų konkurso vykdomasis vadovas Martinas Österdahlasas.

Galų gale, jeigu organizatoriai matys, kad pandemijos situacija keičiasi į blogąją pusę – jie pasilieka sau teisę atšaukti žiūrovus arenoje.

EBU pridūrė, jog visi dalyvaujantys „Eurovizijos“ konkurse – atlikėjai, prodiuseriai, delegacijos – laikysis griežtų karantino sąlygų ir neturės jokio kontakto su auditorija.

Tiesa, jei koronaviruso situacija blogės, ši gera žinia dainų konkurso gerbėjams gali būti atšaukta arba pakoreguota.

Atsižvelgiant, kad žinia paskelbta balandžio 1 dieną, portalas „Kauno diena“ susisiekė su „Eurovizijos“ delegacijos vadovu Audriumi Giržadu pasitikslinti, ar „Eurovizijos“ organizatorių naujiena oficiali.

Audrius Giržadas, P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Tai nėra balandžio 1-osios pokštas, kadangi jau labai seniai buvo numatyta, jog savo skelbimą dėl publikos organizatoriai paskelbs šią dieną. Tad nemanau, kad tai yra pokštas, nes tai per daug jautri tema juokauti“, – teigė A. Giržadas.

Paklaustas, kaip vertina šį sprendimą atsižvelgiant į COVID-19 pandemiją, „Eurovizijos“ delegacijos vadovas teigė, jog sprendimas apgalvotas ir bus laikomasi visų saugumo priemonių.

„Pačiame laiške, kurį mes gavome, yra labai detaliai aprašyta visa motyvacija, kodėl „Eurovizija“ vyks su žiūrovais. Mane ta motyvacija visiškai įtikina. Į salę bus įleidžiama tik po 3,5 tūkst. žiūrovų, nors salė jų talpina daug daugiau. Dalyvių ir žiūrovų srautai nesusikerta, kadangi apatinėje arenos dalyje žiūrovų nebus, jie visi bus tik tribūnose, o apačioje bus delegacijos atstovai ir dalyviai. Taip pat, įeinant į areną, numatytos visos priemonės sveikatos būklės patikrinimui ir testavimui. Galų gale, jeigu organizatoriai matys, kad pandemijos situacija keičiasi į blogąją pusę – jie pasilieka sau teisę atšaukti žiūrovus arenoje“, – tikino A. Giržadas.

Paklaustas, ar teigiamai vertina žinią, jog šių metų „Eurovizija“ vyks su žiūrovais, A. Giržadas patikino, kad šis sprendimas jį džiugina.

Visus devynis šou gegužės 18-22 dienomis – šešias viešas repeticijas, du pusfinalius ir finalą – galės stebėti po 3 500 žiūrovų. Tai yra maždaug pusė galimo žiūrovų skaičiaus. Anot organizatorių, sąlyga bus pateikti neigiamą koronaviruso testo rezultatą.

Dėl pandemijos „Eurovizijos“ dainų konkursas pernai pirmą kartą per savo istoriją buvo atšauktas.

Nyderlanduose nuo gruodžio vidurio galioja karantinas. Dėl kelionių ribojimų nėra aišku, ar koncertus galės stebėti tik olandai. 

Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovausi grupė „The Roop“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aprilis

Cha cha cha

Su

melagių diena!

Anonimas

galesit vykt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS