„Skydo“ aktorius M. Jace'as nuteistas už žmonos nužudymą | kl.lt

„SKYDO“ AKTORIUS M. JACE'AS NUTEISTAS UŽ ŽMONOS NUŽUDYMĄ

  • 0

JAV aktorius Michaelas Jace'as (Maiklas Džeisas) antradienį buvo nuteistas už antrojo laipsnio žmogžudystę – už tai, kad vaikų akivaizdoje nušovė žmoną poros namuose Los Andžele.

Prisiekusieji dėl verdikto tarėsi tris valandas. Jie sutiko, kad April Jace (Eipril Džeis) nužudymas nebuvo iš anksto apgalvotas, bet manė, kad nusikaltimas yra sunkesnis už tyčinį nužudymą lengvinančiomis aplinkybėmis.

53 metų aktoriui, kuris vaidino draminiame seriale apie policiją „Skydas“ (The Shield) ir tokiuose kino filmuose kaip „Forestas Gampas“ (Forrest Gump) ir „Beždžionių planeta“ (Planet of the Apes), gresia kalėjimas iki 40 metų. Bausmė jam turi būti paskirta birželio 10 dieną.

Apygardos prokuroro pavaduotoja Tannaz Mokayef (Tanaz Mokajef) penktadienį sakydama baigiamąją kalbą, pasakė prisiekusiesiems, kad M. Jace'as buvo „apsėstas“ žmonos, kuri bandė jį palikti ir kurią jis kaltino neištikimybe.

M. Jace'o advokatai sutiko, kad jis 2014 metų gegužės 19 dieną paleido šūvį žmonai į nugarą ir du šūvius į kojas, bet tvirtino, kad jis yra kaltas tik dėl tyčinio nužudymo lengvinančiomis aplinkybėmis, kuris kartais dar yra vadinamas „nusikaltimu iš aistros“.

„Jis pratrūko. Jei nustatysite, kad buvo kai kas, kas išprovokavo šį vyrą ... ir tai sukėlė jame kažkokią aistrą, tai yra nužudymas per neatsargumą“, – prisiekusiesiems sakė jo advokatas Jamonas Hicksas (Džeimonas Hiksas).

Poros 10 metų sūnus Nehemiah (Nihimaja) liudijo matęs, kaip tėvas atvedė motiną į jų namų Haid Parke prieškambarį, kur ji pargriuvo.

„Tada mano tėtis pasakė: „Jei tau patinka bėgioti, bėk į dangų“. Ir tada jis į ją šovė“, – prisiekusiesiems sakė berniukas.

Įrašytoje apklausoje, kuri buvo parodyta teisme, M. Jace'as papasakojo, kad laikė ginklą, kai žmona su jų sūnumis grįžo namo iš beisbolo rungtynių. Ji puolusi prie jo, o jis norėjęs „tik šauti jai į koją“, o ne ją nužudyti. M. Jace'as pridūrė, kad tuo metu gėrė.

Tą dieną, kai April buvo nušauta, sutuoktiniai vienas kitam parašė 164 SMS žinutėmis, kurių vienoje April parašė bijanti grįžti namo, išgirdo teismas.

Aktorius, kuris 2002-aisiais išsiskyrė su ankstesne žmona Jennifer Bitterman (Dženifer Biterman), 2011-aisiais padavė dokumentus dėl bankroto, kuriuose nurodė daugiau kaip 500 000 dolerių skolas. Kaimynai sakė, kad pasibaigus „Skydui“ jam buvo sunku rasti darbo.

A. Jace, kai jai buvo šauta į nugarą, dar sugebėjo trauktis, bet vyras dar du kartus šovė į ją, anksčiau teismui sakė T. Mokayef.

Vyro advokatai sakė, jog duomenys iš moters telefono „iPhone 5S“ galėtų padėti suprasti jo būklę tuo metu, kai jis ją nušovė.

Prisiekusieji išgirdo, jog M. Jace'as manė, kad jo žmona, patarėja finansinės pagalbos klausimais, buvo užmezgusi romaną. Ji paprašė skyrybų.

Du poros sūnūs buvo paimti valstybės globon, kai M. Jace'as ankstyvą 2014 metų gegužės 19-osios rytą buvo areštuotas.

Pagalbos numeriu M. Jace'as paskambino pats, kelios minutės po to, kai parašė SMS uošviui: „Atvažiuok pasiimti berniukų. Aš nušoviau April.“

GALERIJA

  • „Skydo“ aktorius M. Jace'as nuteistas už žmonos nužudymą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS