Stano iš A. Verygos poelgio išsityčiojusiam politikui: nusiskuskite ir jūs plikai | kl.lt

STANO IŠ A. VERYGOS POELGIO IŠSITYČIOJUSIAM POLITIKUI: NUSISKUSKITE IR JŪS PLIKAI

  • 29

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, nusiskutęs plikai ir tokiu būdu palaikantis su vėžiu kovojantį premjerą Saulių Skvernelį, sulaukė įžeidžios politiko Kęstučio Masiulio replikos. Daugelis tautiečių į viešai konservatoriaus išsakytus žodžius nenumojo ranka, neabejingas liko ir žinomas dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano. 

Kaip portalas jau rašė, konservatorius K. Masiulis feisbuke išdėstė savo nuomonę apie A. Verygos sprendimą. „Beždžioniauja Veryga ir reklamuodamasis parazituoja – ne daugiau. Nesolidu. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas ir nereiks kirpykloje pinigų leisti“, – rašė politikas. 

Anot Stano, taip pat kovojančio su vėžiu, K. Masiulis tokia replika išsityčiojo iš A. Verygos. Kai K. Masiuliui buvo pasiūlyta atsiprašyti, jis replikavo: „Atsiprašyčiau, jei man kas nors imtų ir paaiškintų, kodėl taip negalima“. Tad Stano nusprendė politikui ir paaiškinti.

„Taip negalima, nes žmogaus politinės pažiūros yra visiškai menkas dalykas, palyginus su liga. Serga ne „žaliujų“ atstovas, o žmogus Saulius. Kaip aš suprantu, jo draugas Aurelijus išreiškė palaikymą. Čia tie patys jūsų minimi klasės draugai, kuriems galima palaikyti vienas kitą“, – feisbuke rašė žinomas dainininkas.

„Facebook“ nuotr.

Jis pabrėžė, kad taip įžeidžiai elgtis negalima, nes plaukų slinkimas nuo chemoterapijos yra procesas, kurio suvaldyti neįmanoma, todėl žmogus, kuriam taip nutinka, jaučiasi bejėgis, pažemintas, silpnas.

„Taip negalima, nes Lietuvoje dar 100 tūkst. sergančiųjų ir tokie jūsų pareiškimai deskredituoja gerą tendenciją – palaikant sergančius draugus ir kolegas nusiskusti plikai, – toliau vardijo Stano. – Taip negalima, nes esate TS-LKD partijos narys. Toks elgesys neturi nieko bendro su krikščioniškumu ir meile artimui. Taip negalima, nes palaikyti reikia ne vien sergančius vaikus ir klasės draugus, bet ir suaugusius vyrus, nes kalbėjimo, atsivėrimo baimė žmones nužudo greičiau negu augliai, o vyrai Lietuvoje linkę laikyti viską savyje.“

Kęstuti, nusiskuskite ir jūs plikai, pademonstruokite, kad esate Žmogus.

S. Stavickis-Stano rašė, kad taip elgtis negalima, nes Lietuvoje ir taip apstu neapykantos, smerkimo, juodinimo.

„Kęstuti, nustokite nekęsti bent šitokiose situacijose. Kažkada ir Deivydas Zvonkus dėl manęs taip nusikirpo ir man tapo smagiau. Vėliau su Zvonkumi ne kartą neigiamame kontekste apdainavome Verygos ir Skvernelio „darbelius“ ir vėl taip elgsimės ateityje, bet niekada nežeminsime ar neįžeidinėsime jų asmeniškai. Atsibuskite, jūs gyvenate ne karo lauke ir skirtingos pusės seimo salėje – ne priežastis nekęsti vienas kito. Kęstuti, nusiskuskite ir jūs plikai, pademonstruokite, kad esate Žmogus“, – susimąstyti skatino dainininkas, kuriam buvo diagnozuota tokia pati liga kaip ir S. Skverneliui – limfoma.

Portalas jau rašė, kad A. Veryga apie savo poelgį pranešė socialiniame tinkle: „Plaukų buvimas ar nebuvimas yra laikinas dalykas. Tai tik forma. Norisi palaikyti tuos, kuriems pokyčiai nėra jų pačių pasirinkimas. Solidariai su premjeru ir visais, kurie susiduria su onkologinėmis ligomis.“

Aurelijus Veryga. „Facebook“ nuotr.

Internautai gyrė tokį ministro gestą.

„Puikus poelgis. Pagarba už supratingumą“, – rašė jie. A. Veryga ragino pasitikėti stebuklus darančia Lietuvos medicina.

„Linkiu stiprybės, ryžto, tikėjimo savimi ir mūsų šalies medicina, kuri daro stebuklus! Tikėjimas savo jėgomis ir pasitikėjimas profesionalais medikais padeda įveikti sunkumus. Neabejokite tuo. Būkime vieningi, solidarūs ir padėkime vieni kitiems. Kartu sveikti lengviau!“, – linkėjo ministras.

 

 

Primename, kad S. Skvernelis apie tai, kad serga vėžiu, pranešė rugpjūčio pabaigoje. 

Saulius Skvernelis. P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Premjeras serga pirminės stadijos limfoma – kraujo sistemos vėžiu, bet tikisi pasveikti po gydymo rugsėjį ir spalį.

 

 

GALERIJA

  • Aurelijus Veryga
  • Stanislavas Stavickis- Stano
  • Kęstutis Masiulis
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

natalijaTO ALGIS

PROTUOLI KONSERVINIS TU TIKRAI NESISKUSK NES VEJELIS BISKI PAPUS IR NIEKO NELIKS TAVO BUKAGALVI TUŠČIOJE GALVELEJE

zodis

fizinio skausmo nesukelia,bet jeigu zmogus i ji reaguoja,tai jau liga,reikia pas daktara kreiptis ,delsimas prazutingas.

Kaunas

Del sio konservatoriaus tikrai niekas galvos neskus;Verygos poelgis grazus , Stano teisus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS