A. Stašaitytė: žmonės apsimeta, kad narkomanų nėra | kl.lt

A. STAŠAITYTĖ: ŽMONĖS APSIMETA, KAD NARKOMANŲ NĖRA

  • 3

Asta Stašaitytė dienai tapo savanore Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriuje ir lankėsi paramos fonde „Rigra“, kuri rūpinasi ŽIV ir AIDS infekuotaisiais bei kitais socialinę atskirtį patiriančiais asmenimis.

LRT televizijos laidos „Gyvenimo spalvos“ metu su samariečių bendrijos savanorių veikla Asta susipažins atrinkinėdama drabužius – moteris buvo paprašyta parinkti septynis rūbų komplektus „Rigros“ globojamiems asmenims. „Atrinkinėjau striukes su dideliu jauduliu. Juk rengsis konkretus žmogus su dideliu skausmu, didele nelaime, su baisia liga – priklausomybe. Nežinau, kur šiąnakt jis su ta striuke miegos. Širdelę pavirpino“, – neslėps Asta.

Jaudinančios buvo ir pažintys su savanoriais. Televizijos žvaigždę sujaudino ir buvusio narkomano, dabar jau savanorio, išpažintis, ir socialinės darbuotojos prisipažinimas, kad dėl savo darbo ji patiria visuomenės spaudimą. „Sveika visuomenė, išsilavinę normalių šeimų normalūs žmonės apsimeta, kad narkomanų šalia jų nėra. Tai kurie didesni kvailiai?“, – sakys laidų vedėja.

Visuomenės atstumtiesiems padėjusi Asta atviraus, kad vienatvė nesvetima ir jai pačiai, su ja reikėjo susigyventi. „Kaip būsi laimingas su kažkuo kitu, jei su savimi – nelaimingas?“, – retoriškai klaus žinoma moteris. Sulaukusi klausimo apie pačios  nutrūkusią santuoką, Asta atvirai pripažins: „Mes labai labai seniai buvom išsiskyrę. Buvo likę techniniai dalykai: išsinešti daiktus ir kūnus į skirtingus namus, susitarti, kaip prižiūrėsim vaikus. Tai darėm, kai emocijos jau buvo suvaldytos, išsikalbėta, apsiprasta su situacija“.

Laida „Gyvenimo spalvos“ rodoma trečiadieniais 19.30 val. per LRT televiziją. Sėkmingi žinomi Lietuvos žmonės dienai tampa skirtingų sričių savanoriais. Dalydamiesi savo gyvenimo patirtimi ir laiku jie ne tik padeda sėkmės stokojantiems, bet ir patys iš naujo susipažįsta su savimi.

GALERIJA

  • A. Stašaitytė: žmonės apsimeta, kad narkomanų nėra
  • A. Stašaitytė: žmonės apsimeta, kad narkomanų nėra
LRT arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nuomone

Palik tu Veryga ramybej ,jau del alkoholio RIBOJIMO zmogaus vos nesuede mafija ,o narkotikais tegul rupinasi kam priklauso TEISESAUGA

Stasaityte --ne zmones apsimeta ,kad narkomanu

nera ---APSIMETA teisingumo ministerija, Gaidzio ,,vilimorus,,, visos partijos,ypatingai konservatdegeneratai su Majausku propoguodami marichuana ,kanapes ,socdemai ir lyberastai,-- apsimeta ir sveikatos ministerija su svo psichiatru veryganu.

Anonimas

Alkoholikai dabar nemadoj. Šiandien madoj narkomanai ir prostitucija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS