Su J. Brūzga dainuojanti M. Stankevičiūtė: neigiami komentarai augina mane kaip asmenybę | kl.lt

SU J. BRŪZGA DAINUOJANTI M. STANKEVIČIŪTĖ: NEIGIAMI KOMENTARAI AUGINA MANE KAIP ASMENYBĘ

  • 0

Muzikinis duetų konkursas „Dainuok su manim“ artėja prie finišo tiesiosios. Šeštadienį 21 val. LRT televizijos žiūrovai išvys dar vieną laidą, po kurios paaiškės, kurios penkios poros keliaus tiesiai į pusfinalį. Dėl teisės kovoti jame rungiasi ir Jurgio Brūzgos bei Milėjos Stankevičiūtės duetas.

Neretai „profesionalų duetu“ pavadinami Jurgis ir Milėja neslepia, kad drauge dirbti jiems – tikras malonumas. „Su Milėja ir iki projekto buvome keletą kartų susitikę, žinojau jos dainavimo galimybes, kad ji turi beprotiškai daug energijos. Partijas išmokstame dirbdami atskirai, o susitikę galvojame apie choreografiją, scenografiją, šou – pasirodymą kaip visumą“, – pasakoja Jurgis.

„Esame duetas, kuris bando vis kažką naujo, kitokio padaryti. Lyg kiekvienas pasirodymas būtų paskutinis – kad galėtume juo pasimėgauti. Kadangi iki šiol nesu dainavusi duetu, iš pradžių man atrodė, kad privalau iš savęs išspausti viską, ką turiu. Vėliau supratau, kad pagrindinis tikslas – sulipti į tikrą duetą ir padėti atsiskleisti tiek vienas kitam, tiek kūriniui“, – sako Milėja.

J. Brūzga atskleidžia, kad dainuodamas su Milėja atranda ir naujų savo spalvų. „Kiekvienas atlikėjas turi stilistiką, kurioje jaučiasi saugiai, patogiai. Pavyzdžiui, didelės baladės aš nedainuoju – ne todėl, kad man negražu, tiesiog pozicionuoju save kitoje stilistikoje. Dainuodamas su Milėja džiaugiuosi momentais, kai atrandu naujų dalykų ir savyje“, – teigia jis.

„Šiuolaikiniame pasaulyje itin svarbūs pasidarė skaičiai – net muzika virto matematika. Skaičiuojame peržiūras, perklausas, balus, like’us. Kartais tai neleidžia pasimėgauti pačiu procesu – juk būti ant scenos yra džiaugsmas. Tai – didžiausias laimėjimas, kokį galime gauti. Svarbu susikoncentruoti į tą trijų–keturių minučių džiaugsmą ir priimti, kad skaičiai nuo tavęs nepriklauso“, – atskleidė J. Brūzga.

Televizijos projektas duetui tapo ne tik muzikiniu iššūkiu. Kai kuriuos dalykus scenoje Milėjai teko daryti pirmą kartą. „Kai ruošėme rokenrolo kūrinį, susitaikiau su mintimi, kad teks šokti – bet aš nesu šokėja. KaYra su savo šokių partneriu Justu padėjo mums paruošti choreografiją, bet kai jie sušoko, kaip tai turės atrodyti, sėdėjau išsprogusiomis akimis ir galvojau: geriau jau Jurgis šoktų vienas. Pirmojoje repeticijoje man nelabai sekėsi, po jos labai bijojau, kad nieko nepavyks ir važiuodama namo tiesiog verkiau. Vėliau galiausiai pradėjo sektis geriau – pajutau, kad perlipau save“, – pasakoja Milėja.

„Mano pasitikėjimas savimi – labai žemas. Kai pirmą kartą vienuolikos metų pasirodžiau televizijoje, žmonės pradėjo mane vertinti. Ir gerai, ir blogai, sulaukiau gausybės negražių žinučių – ypač dėl mano išvaizdos. Tai buvo mano nepasitikėjimo savimi pradžia. Dabar daug su savimi dirbu. Aišku, nesu visiškai patenkinta, bet nemanau, kad kas nors turi teisę kitam žmogui kažką sakyti apie jo išvaizdą. Bet kuriuo atveju, tai nestabdo manęs nuo tikslų siekimo, o blogi komentarai augina mane kaip asmenybę. Dabar su tėčiu iš jų net kartais pasijuokiam“, – dalijasi penkiolikmetė.

„Dabar turiu nuostabiausius draugus gyvenime. Atėjusi į Juozo Gruodžio konservatoriją supratau, kas yra tikra draugystė. Esu jiems labai dėkinga – kai man reikia palaikymo, pavyzdžiui, jaudinuosi prieš lipdama į sceną, tiesiog parašau jiems ir iš karto sulaukiu palaikymo žinučių“, – pasakojo M. Stankevičiūtė.

Ir šį šeštadienį jos ir J. Brūzgos pasirodymas bus neeilinis – duetas dainą atliks choreografiją atlikdami ant riedžių. Be jųdviejų savo pasirodymus „Eurovizijos“ tema žiūrovams dovanos ir dėl vietos pusfinalyje kausis Rusnė ir „Baltos varnos“, Radvilė ir Liepa, Milėja ir Rūta Loop, Jeronimas ir Jogilė, Teodoras ir KaYra. Duetus vienodomis teisėmis vertins vaikų ir suaugusiųjų komisijos: Ąžuolas Račinskas, Kristupas Kerulis, Vakarė Jarmalavičiūtė, Inga Jankauskaitė, Dovilė Filmanavičiūtė ir Ramūnas Zilnys. Laidos vedėjai – Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Vidas Bareikis.

GALERIJA

  • Su J. Brūzga dainuojanti M. Stankevičiūtė: neigiami komentarai augina mane kaip asmenybę
  • Su J. Brūzga dainuojanti M. Stankevičiūtė: neigiami komentarai augina mane kaip asmenybę
  • Su J. Brūzga dainuojanti M. Stankevičiūtė: neigiami komentarai augina mane kaip asmenybę
  • Su J. Brūzga dainuojanti M. Stankevičiūtė: neigiami komentarai augina mane kaip asmenybę
D. Umbraso / LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS