A. Tapinas: beglobiam gyvūnui reikia tik vienintelio dalyko | kl.lt

A. TAPINAS: BEGLOBIAM GYVŪNUI REIKIA TIK VIENINTELIO DALYKO

  • 3

Vis daugiau žymių žmonių renkasi augintinius iš prieglaudų. Žinomumas ne tik pelno šlovę, bet ir įpareigoja. Tuo galima pasinaudoti ir skleisti visuomenei aktualias žinutes.

Atsakingas elgesys su gyvūnais – viena tų temų, kuria reikia kalbėti ir skatinti žmonių sąmoningumą, siekiant sumažinti ne tik beglobių gyvūnų skaičių, bet ir tų, kurie yra skriaudžiami, ar pasikeitus gyvenimo sąlygoms, tiesiog išmetami į gatves. 

TV žurnalistas, laidų vedėjas, rašytojas ir aktyvus visuomenės veikėjas bei nuomonės formuotojas visai neseniai į savo šeimą priėmė naują gyventoją vardu Lokis.

„Su manimi šis šuo gyvena jau tris mėnesius, nes ankstesniems šeimininkams jis pasirodė nereikalingas. Jį rado mano draugai. Gal pasiklydusį, o gal ne visai, čia jau detalės. Taip jis atkeliavo pas mane. Nesuprantu, kaip kas nors galėjo atsisakyti tokio meilumo ir gerumo šuns. Jis yra visiškas gėrio įsikūnijimas ir net neatitinka to vardo, kurį daviau. Lokis yra skandinavų klastos ir grėsmės dievas. O šitas baltas gerulis, gyvenantis mano namuose – nei klastingas, nei grėsmingas“, – Lokio istoriją pasakoja Andrius. 

Naujasis šeimos narys su Andriumi ne tik kartu pramogauja, bet ir keliauja į darbus. Vasaros pabaigoje vykusiame „Laisvės piknike“, sutraukusiame daugiau nei 25 tūkstančius dalyvių, sukinėjosi ir Lokis, atlikdamas švietėjišką misiją.

„Norisi praplėsti žmonių savivoką. Kai prieglaudos tiesiog lūžta nuo beglobių, kuriems reikia vieno vienintelio dalyko – žmogaus meilės, svarbu išnaudoti visas progas ir įvairiais būdais šviesti visuomenę, kad kuo daugiau keturkojų rastų naujus namus“, – gražiais norais dalijasi A. Tapinas.

Laidų vedėjas pasakoja, kad per tris mėnesius spėjo susirasti vietas, kuriuose visi mielai laukiami su gyvūnais, todėl keliauti su Lokiu visai nesunku. Pasakojimą apie Lokį, „Džiunglių žmogaus“, Gerardo Paškevičiaus, vykdomą lygiažvynių žalčių tyrimą, kuris paskutinį kartą Lietuvoje buvo atliktas 1964 metais, vieną paslaptingiausių gyvūnų – irbį, šunų vikrumo varžybas ir naujienas iš gyvūnų pasaulio bus galima pamatyti jau šį sekmadienį laidoje „Gyvūnų manija“ per TV6 9 val. ryto. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tapinukas tiek nusivarė kad sutinka gyvūnu apsišaukt kad tik kas jį paglobotų... -?

kodel

O kada bus galima Kaune nevaržomai keliauti su gyvūnu??? Kodėl Kauno meras nesiima iniciatyvos pakeisti seniai pasenusias Kauno miesto viešojo transporto naudojimosi taisykles, kurios neleidžia vežtis gyvūnų? Kodėl Kaunas taip ir lieka atsilikėlių miestu.

sunims reikia zmogaus meiles ...

Tapinuj reklamos ...Tapinas -myli suny ......Suo-- reklamuoja Tapina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS