A. Tapino viešnagė Nidoje apkarto: rasti nakvynę su augintiniu – misija neįmanoma? | kl.lt

A. TAPINO VIEŠNAGĖ NIDOJE APKARTO: RASTI NAKVYNĘ SU AUGINTINIU – MISIJA NEĮMANOMA?

  • 19

Žurnalistui ir visuomenės veikėjui Andriui Tapinui poilsis Nidoje gerokai apkarto. Ieškodamasis vietos nakvynei, kurioje priima su augintiniais, jis pasakojo susidūręs su nemenku iššūkiu, pasirodo, rasti pastarąjį variantą ne taip lengva.

Iš anksto „AirBnB“ interneto platformoje rezervavęs nakvynę Nidoje, atėjus viešnagės dienai, A. Tapinas liko it musę kandęs. „Užsisakiau apartamentus, pažiūrėjau, kad vieta būtų draugiška gyvūnams. Dar rašydamas akcentavau, kad būsiu su šuniuku. Buvo keista, kad rašiau lietuviškai, o šeimininkė man atrašinėjo siaubingai laužyta anglų kalba, bet patvirtino rezervaciją, rašė: „prašom, prašom“, – socialiniame tinklalapyje rašė jis.

Tačiau susiruošęs vykti iš Palangos į daugelio poilsiautojų išgirtą Nidą, iš nakvynę suteikti žadėjusios šeimininkės žurnalistas sulaukė trumposios žinutės pribloškiančiu turiniu – apsigyventi su šunimi ji nepriima.

„Bandau aiškinti, kad vieta buvo įvardyta kaip draugiška gyvūnams, ir aš rašiau dėl šuns, atrašo: „nepriimu“. Skambinu, kalbu mandagiai, o ji gan piktai man bando įrodyti, kad mes kalbėjom telefonu ir ji man sakė dėl šuns. Galiausiai vis dėlto nusileidžia, kad nekalbėjom ir ji kalbėjo su kažkuo kitu dėl tų pačių datų, bet šuns vis tiek nepriima, nes aš gyvenčiau antrame aukšte, o pirmame aukšte kiti žmonės ir šuo jiems trukdys“, – tolimesnių įvykių seką raštu dėliojo A. Tapinas.

Patyręs pastarąjį nesklandumą žinomas vyras teigė rankų nenuleidęs ir vis tiek mėginęs ieškoti alternatyvių nakvynės vietų, kuriose laukiami ne tik šeimininkai, bet ir jų augintiniai. Surasti variantą jis sako netrukęs, tačiau ir šįsyk euforija dėl tariamai nusišypsojusios fortūnos, netrukus išblėso.

„Skambinu, taip, sako: „turim, taip su šunimi galim, duokit elektroninio pašto adresą, atsiųsim pasiūlymą, apmokėsit ir butas jūsų. Gaunu laišką, butas gražus, viskas super, skubiai apmoku už visas naktis, prisegu kopiją pavedimo – pasisekė“, – emocijas liejo nakvynės su augintiniu Nidoje ieškojęs žurnalistas.

Tačiau, pasak jo, ir šį sykį, nesėkmių išvengti nepavyko – atvykus nurodytu adresu šeimininko mobilusis buvo išjungtas ir tik po kurio laiko sulaukta atsakymo, jog esą žadėtas butas – apgyvendintas, o pinigai bus grąžinti.

Du to paties pobūdžio akibrokštus per vieną dieną išgyvenęs A. Tapinas griebėsi paskutinio šiaudo – nuėjo į Nidos turizmo ir informacijos centrą „Agila“.

„Sakau, ar yra šansų gaut nakvynę, bet iš veidų matau, – nedaug. Bet vis dėlto jie imasi skambinti ir atsiranda vieta, kur prieš kelias valandas atšaukė seniai darytą rezervaciją ir yra kambarys. Ir priima šunis. Tai jau ristele ten bėgu, nebeklausau, ką man šeimininkė pasakoja, taip, viskas tinka, taip, langas atsidaro, gerai, viskas man gerai, ne man viskas puikiai, imkit pinigus ir duokit raktą“, – emocijų dėl iš trečio karto pagaliau nusišypsojusios sėkmės surasti vietą nakvynei su šuneliu neslėpė jis.

Skambinu, kalbu mandagiai, o ji gan piktai man bando įrodyti, kad mes kalbėjom telefonu ir ji man sakė dėl šuns.

A. Tapinas negailėjo pagyrų nakvynę su augintiniu kotedže sutekusiai šeimininkei Rimai. Užsiminė, jog „AirBnB“ atstovai susisiekė ir atsiprašė, tačiau vienas nebaigtas reikalas vis dėlto liko – išsiaiškinti, ar dėl antrojo nesėkmingo bandymo surasti nakvynę kaltas šeimininko žioplumas, ar nesąžiningumas.

Portalo žurnalistams susisiekus su pagalbos ranką žinomam vyrui laiku ištiesusiais Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro atstovais, paaiškėjo, jog surasti vietą, kurioje galima apsigyventi su gyvūnais, galima naudojantis specialia sistema, kurioje yra galimybė pasirinkti pageidaujamą nakvynės tipą.

„Tiesa, nors ne visada šeimininkai internete būna pažymėję, jog nakvynei priima svečius su augintiniais, tačiau net ir tuo atveju, kai taip nėra, nugali žmonių geranoriškumas ir jie sutinka priimti“, – pasakojo turizmo vadybininkė Kristina Vaičienė.

Pašnekovė užsiminė, jog tokie atvejai, kurie nutiko A. Tapinui, Nidoje – retenybė, nes kurortas esą itin draugiškas atvykstantiems su gyvūnais – kiekvienoje gyvenvietėje yra įrengti paplūdimiai, kuriuose leidžiama lankytis su augintiniais. „Nidoje, Pervalkoje, Preiloje ir Juodkrantėje specialiai šiam tikslui atskirtos zonos, nes įprastos paskirties paplūdimyje ilsėtis su gyvūnais negalima“, – akcentavo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

siaubas

Lietuvos viesbuciuose rasti nakvyne man ir mano abiem katinam su dvigule katinu lovyte neimanoma. kas cia per salis. siaubas.

... >>>zenonui ispriekuliui

Dabar daug internete INTELEGENTAI giriasi kaip vienas kitam i sudinas subines savo varpas kaisioja, o paskui buciuojasi. Kita karta ir su savo AUGINTINIU tokius monus daro. O neringiskiai nepriima to liberastinio vaivorykstinio marksisto Tapino kad RUSAI NEUZPULTU ir langu neisdauzytu. Putinas su girta chebra naktimis buriais slaistosi po Neringa ir iesko patriotu kad duoti i snuki.

Žvaigžde ne žmogus.

Tapine, priedurni, Nidoje net vargšas jos meras Jasaitis - našlaitis, savo kampo neturi. O čia dar tu su savo "šavka".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS