Turui besiruošiantis D. Vaitiekūnas: varau kaip arklys | kl.lt

TURUI BESIRUOŠIANTIS D. VAITIEKŪNAS: VARAU KAIP ARKLYS

  • 0

Ruduo aktorių ir dainininką Dominyką Vaitiekūną įsuko į tikrą darbų karuselę. Kūrėjas su grupe intensyviai ruošiasi šią savaitę prasidedančiam pirmajam asmeninės programos „100 Aš“ turui Lietuvoje. „Varau kaip arklys ir nieks manęs nesustabdys“, –  vieno savo dainos personažų citata apibūdina D. Vaitiekūnas.

Kūrėjas pripažįsta, kad mėgaujasi darbingu rudeniu ir su maloniu jauduliu laukia gyvų pasirodymų, kuriuos spalį surengs Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir gimtajame Panevėžyje.

„Nekantriai laukiu pasimatymo su publika, ypač savo vaikystės mieste Panevėžyje, nuo kurio simboliškai ir pradėsiu gastroles. Programoje „100 Aš“ sukaupiau daug atvirų istorijų, kuriomis esu pasiruošęs pasidalinti ir kuriose, tikiu, žmonės ras daug savęs“, – sakė D. Vaitiekūnas.

Besiruošdamas svarbioms gastrolėms, didžiąją laiko dalį D. Vaitiekūnas atlikėjas su grupe repetuoja Vilniuje, bet prieš pat 35-ąjį jubiliejų kuriam laikui buvo vienas išvykęs į Ispanijos sostinę.

„Pirmiausia, labai reikėjo atitrūkti nuo rutinos, klaidžiojant žavingomis Barselonos gatvėmis apmąstyti praėjusius savo gyvenimo metus ir pagalvoti, kokių noriu ateinančių. Vis dėlto gimtadienis man simbolizuoja ne senėjimą, o brandą ir tobulėjimą, todėl kitas svarbus kelionės tikslas – prieš gastroles pasitobulinti pas išskirtinį profesionalą“, – pasakojo kūrėjas.

D. Vaitiekūnas Barselonoje kelias dienas dalyvavo muzikinio teatro dirbtuvėse, kurias vedė amerikietis muzikinio teatro ir dainavimo, sceninės kalbos specialistas Joey Bates. Lietuvos atlikėjas  pas šį ekspertą jau tobulinosi prieš pandemiją, o dar kartą žinias dirbtuvėse pagilinti nusprendė, gavęs Kultūros tarybos stipendiją.

Programa „100 Aš“ – autorinė dainų kūrėjo ir aktoriaus D. Vaitiekūno koncertinė programa, kurioje gyvai atliekamomis dainomis ir pasakojimais autorius bando atsakyti į klausimą, kaip susikalbėti ir nenusikalbėti bendraujant su savimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS