Žinomi žmonės apie mergaitės ieškančius internautus: patys klyno užsisegti nemokate | kl.lt

ŽINOMI ŽMONĖS APIE MERGAITĖS IEŠKANČIUS INTERNAUTUS: PATYS KLYNO UŽSISEGTI NEMOKATE

  • 20

Žurnalistas ir rašytojas Andrius Užkalnis ir jo gyvenimo draugė Fausta Marija Leščiauskaitė, kaip ir daugelis tautiečių, neliko abejingi galimai pagrobtos mergaitės istorijai. Ne tik jiems, bet ir kitiems žinomiems žmonėms labiausiai užkliuvo internautai, kurie policijos pareigūnams patarinėja kaip atlikti savo darbą. 

„Pagrobė mergaitę. Tūkstančiai durnių komentaruose rašinėja, ką reikia daryti: apklausti kartu buvusius berniukus, reikia įdėti vaiko nuotrauką, reikia atsukti kameras. Ir visi tokiais žinovų tonais – tipo, ar jūs nesuprantat, ką reikia daryti. Kyla natūralus, instinktyvus noras p*****ti per žandą, kad atsigautų, bet supranti, kad nemalonu tokioje situacijoje dėmesį pusglušiams skirti. Tačiau jiems, matyt, atrodo, kad policijoje dirba vos batraiščius užsirišantys debiliukai, kurie tikrai nesugalvojo tokių akivaizdžių dalykų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė F. M. Leščiauskaitė. 

Moterį itin pribloškė žmonių kvailumas. „Panašiai, kaip sužinojus, kad niekas nematė besidauginančių ungurių, apie tai žino tik teoriškai, klausti, ar negalima įkišti kamerų ten, kur jie nuplaukia atlikti veiksmo. Jo, tie mokslininkai tikrai nepagalvojo – gauna visokius nobelius, šnobelius, kur jau jiems tokia geniali mintis šautų“, – sarkazmo neslėpė moteris, laikanti kumščius už mergaitę ir jos ieškančiuosius.

A. Užkalnis pritarė mylimosios žodžiams. „Kiek jau kartų rašiau apie savamokslių ekspertų žinias apie viską: kaip aviaciją tvarkyti, kaip skiepus skirti, kaip namus projektuoti, kaip krepšininkus treniruoti, kaip mokesčius rinkti – patvoriniai evoliucijos nepaliesti pitekantropai turi samsungus ir gali komentuoti apie viską, ir bliauna, kaip kam ką geriau daryti, ypač valdžiai, nes jie žino. Jie patys nesugeba sau klyno užsisegti ir gyvena savo šūdinuose blokinio gelžbetonio tvartuose, vos raides pažįsta, bet jie visus pamokys, o jau kaip vaiko ieškot, tai jie stopudovai žino. Kameras atsukti, b*. Jūsų mamoms reikia atsukti kameras, kad jus atgimdytų atgal“, – susierzinimo neslėpė A. Užkalnis.

Nuomonės formuotojas Saugirdas Vaitulionis neslėpė, kad šis įvykis – itin painus. „O ta mergaitė iš viso buvo? Ar čia man vienam kažkoks kosmosas šita istorija?“, – socialiniame tinkle klausė žinomas vyras. 

„Siaubas! Aš labai tikiuosi, kad fake (apgaulė, angl.), nes širdis stoja tokias naujienas skaitant“, – emocijas liejo ir verslininkė Inga Stumbrienė.

Humoristas Mantas Stonkus patarė pasinaudoti „Discord“ programėle.

„Jūs į discordą nueikit, ten jau seniai turėtų būti viskas rasta“, – socialiniame tinkle rašė M.Stonkus.

Kaip portalas skelbė, trečiadienį apie 19 val. 14 min. policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Galimą mergaitės pagrobimą mačiusio vaiko mama, vilnietė Rūta naujienų portalui lrt.lt teigė, kad mergaitė viena sėdėjo ant sūpynių, kai vienas vyras su kauke išlipo iš automobilio ir ją pagriebė. „Ji bandė priešintis, bandė rėkti. Įkišo ją į bagažinę, užklijavo burną ir viskas. Ir sakė, kad nuvažiavo gilyn“, – pasakojo moteris.

Tyrimą dėl galimo vaiko pagrobimo atliekanti sostinės policija ketvirtadienį teigia tikrinanti visą gautą informaciją bei apžiūrinti įvykio vietą, tačiau naujienų kol kas neturi.

„Jokios naujos informacijos nėra. (...) Vykdomi darbai, tikrinama tai, kas buvo gauta – žmonių pakankamai daug kreipėsi su tam tikra informacija. Dabar ir patruliai yra siunčiami, ir su kolegomis iš kitų tarnybų bendraujame – tas nematomas „juodas“ darbas dabar vyksta, kur tikrinamos visos versijos“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad yra apklaustos „kelios dešimtys“ liudininkų.

Ketvirtadienį taip pat planuojama atlikti detalesnę galimos įvykio vietos apžiūrą, prie darbų prisijungs Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

„Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai yra pasitelkti, jie apžiūrės aplinkines vietas, miškelį. (...) Policijos pareigūnai taip pat šviesiu paros metu nuo pat ryto žiūrinėja įvykio vietą ir ieško galimai susijusių daiktų“, – sakė jis.

Trečiadienį gavus pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas, jos intensyviai ieškota visą ketvirtadienio naktį, bet paieška kol kas nedavė užčiuopiamų rezultatų.

Į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

R. Matonis anksčiau sakė, jog surinkta informacija kol kas neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti pagrobimo versijos.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Taigi

Gal nereikia sito nepraustaburnio tituluoti "zinomu" zmogumi. Zinomas jis tik tuom,kad nesugeba bendrauti viesoje erdveje be visu niekinimo ir uzgauliojimu. Ir dar toks pigus terlius drysta save vadinti rasytoju? Sitas rasytojas dasiraso iki to,kad paskui sedi pas psichologus ir verkia,kad jo niekas nepripazysta ne tik kaip rasytojo,bet netgi kaip normalaus zmogaus. Lai pasiziuri pirma i ka jis panasus ir kur uzaugo,o jau paskui pagalvoja: ar jis turi bent maziausia teise zeminti nuolat kitus.

Jomajo

Gal nebereikia brukti dvieju amzinai issisokusiu ir nieko negerbianciu kvailiu. Mes puikiai zinome,kad tik uzkulnis yra profesionalas absoliuciai visuose srityse. Tegul sitas primyztkelnis pirma burna issiplauna,o jau paskui bando kazka rasyti. O tam kad visa pasauli mokinti,jam dar reikia nueiti keliais iki berlyno bent

nince

lai varo tas arabas i savaji delpi pas savuosius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS