V. Mačiulio filme – išskirtiniai kadrai ir nežinomi faktai apie Š. Jasikevičių | kl.lt

V. MAČIULIO FILME – IŠSKIRTINIAI KADRAI IR NEŽINOMI FAKTAI APIE Š. JASIKEVIČIŲ

  • 0

Laidos „Krepšinio pasaulis“ legendai Vidui Mačiuliui neseniai suėjo 75-eri ir jį sveikino visas krepšinio pasaulis. Pirmoje sveikintojų eilėje stovėjo sveikinimo siurprizą padaręs Arvydas Sabonis.

Kad ir kaip suktum, 75 metai yra garbinga sukaktis, bet Vidas metų, įrašytų pase, nejaučia. „Kai aš gulėsiu karste, jeigu nesudegins, jūs pamatysite, kad aš dar pakrutinsiu ranką ar koją. Mano toks charakteris. Jau turbūt kokį penkiolika metų mano devizas yra: judėjime – gyvybė, ramybėje – mirtis. Mano ožiaragiškas charakteris toks, kad aš negaliu ramiai gyventi, negaliu be darbo, aš neturiu poilsio dienų“, – šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK laidoje KK2 kalbės V. Mačiulis.

Vidas nesiilsi. Neseniai krepšinio metraštininkas sukūrė naują filmą apie Lietuvos krepšinio žvaigždę Šarūną Jasikevičių, kuriam šiemet sueis 45-eri. Filmo pavadinimas – „Krepšinio evangelija pagal Šarą“.

Filmas jau turėjo būti parodytas kino teatruose, bet karantinas premjerą nukėlė. Filme bus galima pamatyti labai išskirtinių, niekada niekur nematytų kadrų. Pavyzdžiui, kaip dabar milijonierius ir visame pasaulyje garsus treneris į varžybas skrenda krovininiame lėktuve.

„Kai pažiūrėjo Sabas, sakė, Dieve, Dieve“, – šypsosi krepšinio legendai A. Saboniui filmą parodęs ir reakcijos sulaukęs V. Mačiulis.

Filme Š. Jasikevičiaus mama Rita atskleis, kad nedaug trūko, jog Lietuva nebūtų turėjusi tokios krepšinio legendos. Šaras galėjo pasukti į kitą sporto šaką – tapti rankininku kaip ir mama.

V. Mačiulis sukūrė daugybę filmų apie Lietuvos krepšininkus ir krepšinį. Lietuvos televizijų eteryje jau ištransliuota beveik 1200 „Krepšinio pasaulio“ laidų. Bet krepšinis Vidą supa ir po darbo. Mažai kas žino, bet V. Mačiulio anūkė Salomėja yra „Žalgirio“ žvaigždės Mariaus Grigonio žmona.

Krepšinio užkulisiai – šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK laidoje KK2 su V. Mačiuliu.

GALERIJA

  • V. Mačiulio filme – išskirtiniai kadrai ir nežinomi faktai apie Š. Jasikevičių
  • V. Mačiulio filme – išskirtiniai kadrai ir nežinomi faktai apie Š. Jasikevičių
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS