Vaidmenį seriale gavęs V. Alesius žmonos patarimų neprašė | kl.lt

VAIDMENĮ SERIALE GAVĘS V. ALESIUS ŽMONOS PATARIMŲ NEPRAŠĖ

  • 1

TV3 komiškas medicinos serialas „Rezidentai“ nepaliauja savo žiūrovų stebinti kviestinių žvaigždžių pasirodymais. Serialo gerbėjai ekrane jau spėjo išvysti Nataliją Bunkę, Gidoną Šapiro-Bilą, Vidą Blekaitį ir daug kitų žinomų žmonių, vienai dienai tapusių aktoriais ir suvaidinusių epizodinius vaidmenis. „Rezidentų“ kūrėjai paragauti aktorystės duonos pakvietė ir dainininką, grupės „Skamp“ narį Vilių Alesių. Jam patikėtas komiškas prodiuserio iš JAV vaidmuo.

„Vaidmuo „Rezidentuose“ yra mano debiutas!“ – sako šypsodamasis Vilius. Kaip pasakoja dainininkas, nors vaidinti televizijos seriale teko pirmą kartą, jis turi kitos vaidybinės patirties: „Filmuojant grupės muzikinius klipus mum su kolegom juk irgi reikėdavo pabūti aktoriais.“ 

Dainininkas pripažįsta, jog vaidyba seriale ir muzikiniuose klipuose labai skiriasi, tačiau patirtis prieš filmavimo kameras suteikė pasitikėjimo savimi. „Rezidentų“ filmavimo aikštelėje Vilius jautėsi užtikrintai.

„Vaidinti tikrai nebijojau. Galbūt pritrūko laiko repeticijoms, praktikavimuisi. Tačiau puikiai žinau, jog vaidyba televizijos serialuose neretai reiškia greitą tempą, spontaniškumą, dinamiką“, – pasakoja dainininkas.

V. Alesiaus žmona aktorė Eglė Driukaitė yra vaidinusi ne viename lietuviškame seriale. Ar prieš filmuodamasis Vilius neprašė žmonos patarimų? „Kad nelabai. Pasitikėjau savo jėgomis“, – sako šypsodamasis dainininkas. „Pagalvojus geriau, tas faktas, jog mano žmona yra aktorė, ko gero, turėjo įtakos. Mes dažnai žiūrime serialus, kuriuose ji vaidina, aptarinėjame kaip viskas filmuojama ir panašiai. Galbūt remdamasis žmonos patirtimi, pasakojimais, visai nebijojau vaidinti pats“, – svarsto Vilius.

Grupės „Skamp“ narys pripažįsta, kad aktoriaus amatas jam atrodo patraukliai, šioje srityje jis mielai išsibandytų dažniau: „Galvoje vis sukasi mintys apie aktorystę. Manau, kiekvienas norėtų išsibandyti kitose sferose. Jei būtų galimybė suvaidinti kokiuose filmuose, kodėl gi ne?“

Nors vaidyba V. Alesių vilioja, jis pripažįsta, kad bet kokių, abejotinų pasiūlymų vaidinti jis tikrai nepriimtų: „Bet kur vaidinti tikrai nesutikčiau. Mano apsisprendimą lemtų scenarijus, kiti aktoriai bei filmavimo komanda – jų reputacija ir panašūs dalykai. Galima sakyti, jog mano sprendimas dėl pasiūlymo būtų susijęs su moralinėmis normomis.“ Vilius tikina vaidinti „Rezidentuose“ sutikęs dėl to, kad visi niuansai atitiko jo keliamus reikalavimus.

Komišką medicinos serialą „Rezidentai“ TV3 žiūrovai gali stebėti pirmadieniais–ketvirtadieniais 21.00 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tiesiog klausimas

ar kada nors mūsų TV prodiuseriai ir kitokie asai parengs, pastatys ir paskleis tokius serialus, kurie bus išmintingi, juokingi, dramatiški ir pan., bet nebus nukopijuoti nuo rusiškų serialų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS