A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis | kl.lt

A. VERYGA APIE NEMATOMĄ SAVO PUSĘ: NAMUOSE MANE RASTUMĖTE TEPALUOTOMIS RANKOMIS

  • 24

Visuomet pasitempęs, pasipuošęs kostiumu, rimtas bei nelengvus sprendimus drąsiai priimantis politikas – tokį žiniasklaidoje esame įpratę matyti sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą. Tačiau namuose jis visai kitoks žmogus, mėgstantis būti su artimaisiais, turintis žemiškų pomėgių ir praleidžiantis daug laiko namų garaže.

Kuomet šalyje dar nebuvo antrą kartą įvesto karantino, TV3 televizijos laida „Virtuvės istorijos“ turėjo neeilinę progą į kulinarinę dvikovą, kurią žiūrovai išvys jau šį šeštadienį, pakviesti sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovę Rolandą Lingienę.

Atsižvelgiant į tai, jog abu laidos svečiai – sveikos gyvensenos šalininkai, laidos vedėjai jiems paruošė du receptus iš vienos sveikiausių mėsų – natūraliai brandintos jautienos. Burtai lems, jog ministras kartu su Ilona Juciūte-Čibirkiene gamins žemės ir jūros gėrybių asorti, o Rolanda, padedama šrilankiečio Dilano Dampellos Gamage, keps jautienos nugarinę su grybų padažu.

„Nėra čia ko jaudintis, visada pasirašau iššūkiams“, – atšaus ministras ir priims laidos vedėjų mestą kulinarinės dvikovos pirštinę.

Ko gero, niekas negalvojo, kad šie 2020 metai bus tokie ypatingi, jog įeis į viso pasaulio istoriją. Pavasarį užklupusi COVID-19 viruso pandemija iki šiol nesitraukia ir kelia didelį iššūkį ne tik medicinos pasauliui, bet ir šalis valdantiems politikams. Būtent sveikatos apsaugos ministras A. Veryga ir epidemiologė, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė R. Lingienė yra tie žmonės, esantys arčiausiai visų sprendimų koronaviruso situacijos valdyme.

„Jeigu norėsime vėl eiti linksmintis, švęsti, keliauti ir gyventi taip, kaip gyvenome anksčiau – turėsime sulaukti vakcinos. Būtent ji yra ta specifinė priemonė, kuri leidžia suvaldyti ligą“, – laidoje kalbės ministras A. Veryga.

Vis tik, kad ir kiek mokslininkai deda pastangų sukurti efektyvius skiepus, įveikiančius COVID-19 virusą, šis procesas neišvengiamai užtruks. Stebėdami naujai augančius susirgimų skaičius, Vyriausybė nuo spalio 28 dienos įvedė karantino režimą maždaug trečdalyje šalies savivaldybių.

Aš labai mėgstu kažką konstruoti, tad namuose dažnai mane rastumėt tepaluotomis rankomis kokį tai dviratį remontuojantį.

„Pagrindinė apsisaugojimo priemonė – atsisakymas eiti į darbą, mokyklą, universitetą, jeigu tik pajaučiame kokius nors pirmuosius, tarsi peršalimo, simptomus. O jeigu jaučiamės sveiki, reikia nepamiršti dažnai plauti rankas bei dėvėti apsaugines kaukes. Šios paprastos priemonės leidžia valdyti infekciją“, – laidoje pasakos R. Lingienė.

Visą šį sudėtingą laikotarpį sveikatos apsaugos ministras buvo kone labiausiai matomas žmogus spaudoje ir žiniasklaidoje. Galbūt turima psichiatrijos gydytojo profesija leido A. Verygai išlikti ramiam ir racionaliam, priimant sunkius, bet labai svarbius koronaviruso valdymo sprendimus, tačiau namuose ministras – paprastas šeimos žmogus, turintis žemiškų pomėgių.

„Aš labai mėgstu kažką konstruoti, tad namuose dažnai mane rastumėt tepaluotomis rankomis kokį tai dviratį remontuojantį. O šią vasarą turėjau ypatingą patyrimą: savaitę praleidau kareivinėse su uniforma ir mėgavausi tuo, jog man nereikia priiminėti jokių sprendimų. Visiems reikia rasti būdą, kaip „išjungti“ galvą ar „perjungti“ mintis, nes tai yra gyvybiškai svarbu ir be poilsio atlaikyti įtampą būtų be galo sudėtinga“, – laidoje atviraus A. Veryga.

Kaip seksis ministrui kulinarinėje dvikovoje, ką svarbu žinoti, norint šiuo sudėtingu laikotarpiu apsaugoti save ir kitus bei kuris – A. Veryga ar R. Lingienė – namo grįš su nugalėtojo karūna – sužinosime jau šį šeštadienį, 8.30 val. per TV3 televiziją.

GALERIJA

  • Rolanda Lingienė
  • A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis
  • A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis
  • A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis
  • A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis
  • A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis
  • A. Veryga apie nematomą savo pusę: namuose mane rastumėte tepaluotomis rankomis
tomasfoto.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Regina

Gal užteks vienas kitą terlioti? Jei jūs esate tokie sumanūs ir kultūringi, tai būkit malonus ir netaskykites vienas ant kito purvais. Nes tai Jums garbės nedaro. Gėda ir šlykštu tokias rašliavas skaitytį! Ir reikėtų dar lietuvių kalbos gramatiką pasimokinti. Nes raštas baisus!

Just

Puikūs ministras, o dabar džiaukitės tie šalininkai ministro koncervatorius išrinko, galėsit verkt

kis

Reto proto ir erudicijos zmogus,kartais net pavydziu,nes esu trizne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS