Vėžį suvaldęs Stano: nepasiduokite pseudomokslininkų sapalionėms | kl.lt

VĖŽĮ SUVALDĘS STANO: NEPASIDUOKITE PSEUDOMOKSLININKŲ SAPALIONĖMS

  • 13

Žinomas Lietuvos dainininkas Stanislavas Stavickis - Stano, kuriam buvo diagnozuotas kraujo vėžys, savo ligą pažabojo. Atlikėjas padedamas dietologo Edvardo Grišino, nutarė išbandyti priešvėžinę mitybą. Ši mityba turėtų sumažinti ligos atsinaujinimo tikimybę.

Pamąstymais Stano, kuris kas tris mėnesius turi tikrintis sveikatą, pasidalijo savo feisbuko paskyroje.

„Kai perskaitau straipsnį iš serijos „Atsisakė mėsos ir išsigydė nuo vėžio“, mano širdelė suvirpa. O gal kažką darau ne taip? Gal iš tiesų reikia atsisakyti mėsos? Vėl kažkokie mokslininkai peles šėrė mėsa ir tos išgaišo nuo auglių. Mintyse perkratai visos savaitės meniu ir supranti, kad mėsos ten netrūko. Širdelė vėl suvirpa ir abejonės šešėlis įsitaiso sielos kampelyje“, – rašo dainininkas. 

Jis mano, kad nemažai žmonių panašioje situacijoje savo abejonės šešėlį pradeda maitinti skaitydami dar šimtus straipsnių „Neėsk mėsos – nesirgsi vėžiu“. 

„Taip iš sielos kampučio šešėlis įsliūkina į svetainę. Ramybė prarandama visiškai“, – teigia S. Stavickis.

„Pasakysiu taip: vieninteliai žmonės žemės paviršiuje, neturėję nei vieno vėžinio susirgimo yra čiukčiai, eskimai, inuitai. Jie daržovių ir kruopų buvo net nesapnavę. Maitinosi tik mėsa ir žuvimi. Mokslininkai šį fenomeną pavadino inuitu paradoksu. O paradoksas todėl, kad, jų nuomone, žiauriai nesveikai maitinasi ir neserga. Tada jie sumąstė nuvežti humanitarinę pagalbą. Va čia ir buvo viskas.... Aišku, sirgti pradėjo ne tokiais kiekiais, kaip Vakarų pasaulis, bet vienas iš maždaug dešimt tūkstančių. Tik tie, kurie gyveno arčiau parduotuvių. Kurie nenueidavo iki „sveiko“ maisto, tie ir toliau nesirgo vėžiu. Štai tokia istorija“, – rašo atlikėjas.

„Facebook" nuotr.

Nepasiduokite pseudomokslininkų sapalionėms, kreipkitės į specialistus.

Jis teigia, kad nėra vienos teisybės, kažkam gali labai tikti veganizmas.

Stano su dietologu E. Grišinu susidėliojo bazinius mitybos principus, kurių laikosi.

„Mėsa nėra blogis. Geriausia vartoti paukštieną, ypač kalakutieną. Svarbiausia – kuo mažiau perdirbtą ir modifikuotą. Jei gali tiesiog išvirti ir suvalgyti – taip ir padaryk. Kiekviena papildoma gaminimo minutė ar būdas produktą tik gadina. Eilės tvarka tokia – kalakutiena, vištiena, jautiena, aviena, kiauliena. Tačiau pastarųjų trijų geriau iš viso vengti. Rinktis liesą mėsą“, – patarimų, kokią mėsą rinktis, pažėrė Stano.

Atlikėjas teigia, kad bulves, košes, daržoves, vaisius reikia minimaliai apdirbti, valgyti šiuos produktus kuo natūralesnius.

„Aš jokiais būdais ne už žaliavalgystę, mėsą būtina ruošti, svarbiausia – jos negadinti. Valgymo kiekiai, laikas svarbu, bet esmė  tokia: mėsos nevalgymas vėžio negydo!

Tai tiek, nepasiduokite pseudomokslininkų sapalionėms, kreipkitės į specialistus. O svarbiausia – būkite laimingi ir daug judėkite“, – įrašą baigia Stano.

GALERIJA

  • Vėžį suvaldęs Stano: nepasiduokite pseudomokslininkų sapalionėms
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Astai-

O lietuvių gramatika ar studijavai kada nors? Na, dabar jau metas.

Asta

Skaitau beveik visus straipsnius ir galvoju kiek žmogui moka už tą reklamą. Pati susidūriau su filadelfijos chromosomos tyrimais. Ir su šitą liga, gydimu . Visai ne taip kaip fantazuojema.

Algirdas

Ko cia staugi ka pjaunamas atsirado mat nelaimelis.As sergu jau 13 metu ir nesaukiu kaip isprotejes Gal tu turetum pasitikrintias pas psichius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS