Vienintelis „Cirque du Soleil“ šou ant ledo lietuvius kviečia į Rygą | kl.lt

VIENINTELIS „CIRQUE DU SOLEIL“ ŠOU ANT LEDO LIETUVIUS KVIEČIA Į RYGĄ

  • 0

Kitų metų sausio 15-19 d. kaimyninėje Latvijoje, Rygos arenoje, viešės lietuvių pamilto populiariausio pasaulyje cirko „Cirque du Soleil“ šou „Crystal“. Vos prieš kelis metų pristatytas projektas išskirtinis tuo, kad kol kas tai vienintelis „Cirque du Soleil“ šou ant ledo.

„Lietuviams, norintiems ypatingąjį šou pamatyti netoli namų, kelionė į Rygą turbūt yra geriausias pasirinkimas. Nesiryžčiau garantuoti, kad „Crystal“ niekada neužsuks į Vilnių, bet bent artimiausius kelerius metus „Crystal“ tikrai neturėsime progos išvysti nei vienoje Lietuvos arenoje“, – sako „Cirque du Soleil“ šou Lietuvoje ir Latvijoje pristatančios bendrovės „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas. 

„Crystal“ sujungia du unikalius ir labai pavojingus menus – cirką ir dailųjį čiuožimą. Iš šios sintezės gimsta kerintis reginys, kuris žiūrovus nukelia į mistišką kelionę, kupiną oro akrobatikos bei gimnastikos numerių.

„Crystal“ – tai pribloškiantis pasirodymas, žavingas visomis prasmėmis. Atrodo, kad ledas išryškino kiekvieną judesį ir privertė artistus judėti greičiau“, – iš karto po premjeros sakė vienas įtakingiausių pramogų pasaulio kritikų Danas Savoie. 

Shanos Carroll ir Sebastieno Soldevilos režisuotas šou pasakoja apie mergaitę, vardu Crystal.  Ji – tai mūsų neteisingo gyvenimo atspindys. Bandydama atrasti tikrąją save, Crystal pasineria į savo vaizduotės pasaulį, kartu pasiimdama ir salėje sėdinčius žiūrovus.

Mergaitė kviečia bent trumpam sustabdyti laiką ir iš niūrios tikrovės persikelti į pasaulį, kuris žavi spalvingu gyvenimu, stulbinančiomis vaizdo projekcijomis ir iki sielos gelmių jaudinančia muzika. Šou metu gyvai atliekami tokių hitų kaip „U2“ „Beautiful Day“, Beyonce „Halo“, Nina Simone „Sinnerman“, Sia „Chandelier“ koveriai.

Tarptautinę šou „Crystal“ komandą sudaro kone pusšimtis scenoje pasirodančių artistų ir daugiau nei 40 aptarnaujančio personalo, kurio nariai atstovauja net 21 pasaulio valstybę. Prie šou kūrimo prisidėjo tokios pasaulinės dailiojo čiuožimo žvaigždės kaip keturis kartus pasaulio čempionu tapęs kanadietis Kurtas Browningas ir olimpinis sidabro medalininkas bei keturiskart pasaulio medalininkas amerikietis Benjaminas Agosto.

„Crystal“ yra 42-asis „Cirque du Soleil“ sukurtas šou. Nuo premjeros jis jau buvo parodytas daugiau kaip 82-uose Šiaurės Amerikos miestuose. Lapkričio pabaigoje „Crystal“ pirmą kartą persikels už Atlanto, į Europą. Šou vizitas Rygoje bus vienas pirmųjų senajame žemyne.

Lietuviams jau pažįstami Vilniaus „Siemens“ arenoje rodyti „Saltimbanco“, „Alegria“, „Quidam“, „Varekai“ ir „Toruk – the First Flight“.

GALERIJA

  • Vienintelis „Cirque du Soleil“ šou ant ledo lietuvius kviečia į Rygą
  • Vienintelis „Cirque du Soleil“ šou ant ledo lietuvius kviečia į Rygą
  • Vienintelis „Cirque du Soleil“ šou ant ledo lietuvius kviečia į Rygą
  • Vienintelis „Cirque du Soleil“ šou ant ledo lietuvius kviečia į Rygą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS