Virtualios Kalėdos keliautojams arba kaip numalšinti kelionių alkį karantino metu | kl.lt

VIRTUALIOS KALĖDOS KELIAUTOJAMS ARBA KAIP NUMALŠINTI KELIONIŲ ALKĮ KARANTINO METU

  • 0

Kalėdos šiemet... susitraukė! Mažesnis šventinis stalas, virtualūs pokalbiai su šeima ir atidėtos kelionės po mylimą šalį.

Vis dėlto, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ kartu su Lietuvos turizmo informacijos centrais pasirūpino, kad atradimo džiaugsmas neaplenktų nė vienų namų ir siūlo šūsnį idėjų, ką nuveikti po šventinės vakarienės.

„Tikra tiesa, kad Kalėdos šiemet mums visiems bus kuklios. Bet kuklios šventės tikrai neturi būti ir nuobodžios. Šiandien turime kaip niekada daug galimybių pažinti Lietuvą, planuoti keliones, plėsti žinojimą apie meną, istoriją, paveldą virtualiu būdu, tad labai kviečiu pasidaryti šventę sau ir artimiesiems – pasidovanokite ekskursiją po muziejų, kuriame niekad nebuvote, įsigykite meno kūrinį, kurį anksčiau matėte tik galerijos lange arba su mažaisiais pasinerkite į edukacinius žaidimus, apie kurios tiesiog nebuvote girdėję. Pamatysite, kelionės pačios ateis į jūsų namus“, – šypsosi „Keliauk Lietuvoje“ turinio projektų vadovė Snieguolė Valiaugaitė.

Projektų vadovė priduria, kad virtualios kelionės ne tik yra puikus užsiėmimas karantino metu, bet ir pagalbinė priemonė planuojant keliones ateičiai. Kelios idėjos tam:

1. Leiskitės į kelionę po virtualų Vilnių: nuo galerijų iki neįprastų vizitų viešbučiuose

Išsiilgusiems kelionių ir taip įkvepiančių patirčių, Vilnius siūlo savo namuose ne tik virtualiai aplankyti meno galerijas, susipažinti su keliais šimtais meno darbų, bet ir juos įsigyti! O užkietėjusiems keliautojams, kurie per šiuos metus jau pamiršo ką reiškia pabusti baltuose, minkštuose viešbučių pataluose, siūlo akis paganyti į žinomiausias Vilniuje įsikūrusias apgyvendinimo vietas virtualiai.

2. Dovanokite sau meniškas popietes su „MO muziejaus“ tinklalaidėmis

Šiemet švęsime ramiau, lėčiau ir saugiau, tačiau pasisemti optimizmo tikrai turėsime iš kur. Meno ir kultūros gerbėjams šventinio stalo fone – įkvėpimo ir žinių kupinos Mo muziejaus tinklalaidės. Muziejus kviečia keliauti mintimis klausantis pokalbių apie kūrybiškumą, muziką, teatrą. Daugiau informacijos čia.

3. Leiskitės į istorinį skrydį virtualiame ture po Lietuvos Aviacijos muziejų

Kol dar lagaminai nesukrauti ir kišenėje lėktuvo bilietų nėra, prisiminti jaudinantį skrydžio jausmą galite virtualiai lankydamiesi Lietuvos Aviacijos muziejuje. Nuo istoriją menančių orlaivių, faleristikos kolekcijų iki išradingiausių Lietuvos aviacijos entuziastų techninių sprendimų. Tiesa, Lietuvos aviacijos muziejus turtingas ne tik ekspozicijomis, bet ir savo istorija, apie kurią išgirsite iš kartu virtualiai keliaujančios gidės lūpų. Daugiau informacijos čia.

4. Pakvieskite Alytaus kraštotyros muziejų į svečius

Kol žavėtis eksponatais negalime patys, Alytaus kraštotyros muziejus nusprendė savo veiklą perkelti į socialinius tinklus ir ėmėsi iniciatyvos „Muziejus pas lankytoją“. Visą gruodžio mėnesį Alytus kviečia pažinti muziejuje saugomų eksponatų istorijas jų „Facebook“ paskyroje. Žinių juk niekada nebus per daug, tiesa? Daugiau informacijos čia.

5. Praleiskite Kalėdų popietę bevaikštant istorinėmis Kauno gatvėmis

Kaunas kviečia turistus įsisukti į meno ir istorijos sūkurį bei siūlo su draugais susitikti virtualiai, pavyzdžiui, istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre ar net Velnių muziejuje. Tad kai visi stalo žaidimai pabos, o noras keliauti vis stiprės, pažadame – virtualūs pasivaikščiojimai po kone mėgstamiausias turistų vietas įkvėps ir ateities kelionėms. Daugiau informacijos čia.

6. Aplankykite Kuršėnų eglę ir Baltų skulptūrų parką

Kalėdų eglės šiemet šturmuoja internetą – čia mirga keli tuzinai spalvingų Lietuvos eglių. Štai, Kuršėnai, negalintiems miesto aplankyti svečiams, siūlo pasižvalgyti į žavią miesto žaliaskarę 3D ture. Norintys Šiaulių rajone įsikūrusį miestą pažinti geriau gali leistis ir į virtualią kelionę po mistišką, nakties skraiste apsigaubusį Baltų skulptūrų parką.

7. Susipažinkite su daugiau nei 80 Šilalės krašto objektų

Neretai šeimos miestu vadinama Šilalė kasmet vis gražėja ir atveria įdomybes ieškantiems kelionių idėjų tiek mažiesiems, tiek dideliems keliautojams.  Ir nenuostabu, nes Šilalės kraštas savyje talpina daugiau nei 80 skirtingų lankytinų objektų: nuo Indijos piliakalnio iki Stasio Girėno ar Aleksandro Stulginskio gimtinių-muziejų. Kol galimybės keliauti ribotos, su daugeliu jų galite susipažinti nuotoliniu būdu. Daugiau informacijos čia.

8. Atraskite Lietuvoje gražiausiu tituluojamą etnografinį Grabijolų kaimą

Ar žinojote, kad tarp Vievio ir Elektrėnų miškuose pasislėpęs Grabijolų kaimas tituluojamas vienu gražiausiu Lietuvoje? Ir ne veltui – it iš nutapyto paveikslo į mažą gyvenvietę įklijuotas kaimas žavi lankytojus savo neaprėpiama ramybe, kurią supa subtilia pirkių puošyba išdailinti mediniai nameliai bei visais metų laikais kruopščiai prižiūrėta gamta. Tad tie, kurie jaučia stiprų ilgesį nerūpestingai savo vaikystei ar tamsų žiemos vakarą nori sugrįžti į vasarą, tą gali padaryti virtualiai: apžiūrėdami Grabijolų kaimą iš paukščio skrydžio bei kartu su audio gidu virtualiai keliaudami pažintiniu taku prie storiausio ąžuolo Neries regioniniame parke. Daugiau informacijos čia.

9. Pamatykite kalėdiškai pasipuošusią Ukmergę ir išbandykite virtualų, akvarele numargintą miesto maršrutą

Ukmergės kraštotyros muziejus, siekdamas užtikrinti kultūros produktų ir paslaugų prieinamumą karantino laikotarpiu, sukūrė unikalų ir išskirtinio dizaino virtualų turą „Miestas delne“. Todėl jau šiandien, virtualaus gido pagalba, galite savarankiškai pažinti Ukmergę, reikšmingus objektus ir miesto vardą puoselėjusias asmenybes. Virtualų turą įgarsino ir muzikinį projekto rūbą sukūrė kraštietė, kompozitorė, dainų autorė ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, o akvareles išliejo dailininkas Dainius Tijūnėlis.

Beje, nespėjusiems atvykti apžiūrėti kalėdiškai pasipuošusio miesto, Ukmergė taip pat siūlo žvilgtelti į jų kurtą interaktyvų žemėlapį, kuriame pažymėtos visos Kalėdomis dvelkiančios erdvės Ukmergės rajone. Galbūt čia atrasite įkvėpimo ir savo namams?

10. Suraskite Molėtuose pabirusius lobius

Lapkričio mėnesį startavęs „Molėtų lobių“ žaidimas jau įsibėgėjo, tačiau pasak jo kūrėjų, Molėtų turizmo ir informacijos centro ekspertų, šis ramus, o ypač – prieš Kalėdinis laikas, yra kaip niekada tinkamas miestų istorijoms ir legendoms pažinti. Virtualus žaidimas yra net keturių lygių – kiekviename žaidimo etape lobio ieškotojams pateikiama po 10 klausimų apie žymiausias Molėtų rajono vietoves, jų objektus bei dovanojami tikram keliautojui pravartūs prizai. Daugiau informacijos čia.

Visą virtualių patirčių sąrašą rasite čia. Atraskite, išbandykite ir būtinai į virtualias pramogas įtraukite savo artimuosius. „Keliauk Lietuvoje“ linki dalintis kelionių džiaugsmu, šiuo metu keliauti nuotoliniu būdu ir pildyti savo idėjų sąrašą ateities išvykoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS