Žagarės vyšnių festivalį aplankys ir britų legenda „Smokie“ | kl.lt

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALĮ APLANKYS IR BRITŲ LEGENDA „SMOKIE“

Žagarės vyšnių festivalio lankytojai turėtų sulaukti daug pramogų, o vakare – ant scenos išvysti puikių atlikėjų, tarp kurių pasirodys ir daugiau kaip tris dešimtmečius grojanti roko legenda „Smokie“. Tai žada vienas Vyšnių festivalio organizatorių Mindaugas Balčiūnas.

„Penktadienį į festivalį atvažiuoja legendiniai „Smokie“. Laukiame. Manau, kad jų fanai tikrai žino, kur yra Žagarė. Turėtų būti tikrai gražus koncertas“, – LRT Radijui sako M. Balčiūnas

Anot jo, Žagarė jau pasiruošusi festivaliui ir laukia lankytojų antplūdžio. Tikimasi, kad šiais metais į renginį susirinks tiek pat svečių, kiek ir anksčiau, – apie 40 tūkst.

„Manau, kad tikrai išlaikysime šį skaičių. Gal ir gerai, kad šiek tiek atvėso oras. Mažiau žmonių bus prie jūros ir ežerų. Tai – puiki proga su visa šeima praleisti vasaros savaitgalį Lietuvos kultūros sostinėje Žagarėje, nes atrakcijų bus įvairiausių“, – tikina M. Balčiūnas.

Jis vardija, kad jau ketvirtadienio vakarą, 19 val., prasidės pirmieji koncertai. Penktadienį nuo pat 10 val. ryto šurmuliuos didžiulė mugė, vyks žirgų varžybos bei kiti renginiai. Penktadienio vakaro festivalio svečiai turėtų sulaukti ir minėtųjų „Smokie“.

„Bus šiek tiek naujovių. Pagaliau Žagarėje turime dvi naujas gražias erdves – centrinę miesto aikštę, kur ketvirtadienį ir prasidės pirmieji festivalio koncertai, ir baigtus restauruoti Žagarės dvaro rūmus, kuriuose bus galima pasižiūrėti įvairias parodas. Rūmai lankytojams bus atviri visą festivalį. Manau, kad tai – pagrindinės erdvinės naujovės. Žinoma, bus įvairios atrakcijos, pavyzdžiui, kaliausių žygis, kuris vyks pėsčiomis šeštadienį“, – pasakoja vienas festivalio organizatorių.

M. Balčiūnas atkreipia dėmesį, kad šiais metais renginyje bus draudžiama vaišintis stipriaisiais alkoholiniais gėrimais. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į kelis aspektus, – siekiama išsaugoti švarą Žagarės regioniniame parke, kuriame ir vyks festivalis, bei palaikyti viešąją tvarką.

„Šį sprendimą vertinu teigiamai. Vyšnių likerio galima nusipirkti ne tik Žagarėje. Jei jis būtų gaminamas būtent čia, gal ir būtų šiek tiek skaudu. [...] Visuomeninė taryba taip pat išreiškė pageidavimą, kad nebūtų stipresnio kaip šešių laipsnių alkoholio. Manau, kad tai – visiems į sveikatą“, – sako M. Balčiūnas.

Žagarės vyšnių festivalis vyksta jau vienuoliktąjį kartą. Šiais metais renginys atkreipia dėmesį į Žagarę, kaip į Lietuvos kultūros sostinę. Anot M. Balčiūno, Vyšnių festivalis – didžiausias šių metų kultūros sostinės renginys.

Festivalis prasidės liepos 9 d. ir truks net keturias dienas – iki liepos 12 d. Visų renginių lankymas nemokamas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zuzi

O dabartiniame "Smokie" liko nors vienas buvusiu "Smokie" nariu ar tipo kaip Bavarija..? :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS