Žiauriai sumuštą paauglę aplankęs S. Vaitulionis: norėjau ją apkabinti ir verkti | kl.lt

ŽIAURIAI SUMUŠTĄ PAAUGLĘ APLANKĘS S. VAITULIONIS: NORĖJAU JĄ APKABINTI IR VERKTI

  • 18

Žiauriai sumuštos septyniolikmetės istorija sukrėtė kone visą šalį. Mergina, iškentusi operaciją Kauno klinikose, šiuo metu gydoma reabilitacijos klinikoje Palangoje. Teisėsauga vis dar vykdo tyrimą, tačiau laukiama, kol mergina galės kalbėti ir duoti parodymus. Pirmosiomis dienomis į pagalbą jurbarkietei suskubo daugybė geradarių, tarp jų – ir žinomi žmonės. Saugirdas Vaitulionis ir Daina Bosas netrukus surado teisininką ir padėjo surinkti reikiamą pinigų sumą gydymui. Šiandien komunikacijos specialistas S. Vaitulionis besigydančią merginą aplankė reabilitacijos klinikoje.

Žinomas vyras socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pasidalijo užplūdusiomis emocijomis po apsilankymo pas iki šiol košmarą vis dar išgyvenančią paauglę.

„Šiandien aplankiau košmarą Jurbarke išgyvenusią merginą, kuri dabar reabilituojasi Palangoje.

Dabar jau galiu apie tai rašyti, nes aprimo emocijos ir dingo tas baisus gerklėje strigęs gumulas. Į reabilitacijos centrą ėjau su didžiuliu nerimu, nes nežinojau, ką ten rasiu ir kokios emocijos tvyros ore. Ėjau su viltimi, kad išėjęs lengviau atsidusiu, nes suprasiu, kad viskas bus gerai.

Ką pamačiau? Gražiausią ir mieliausią mergaitę, liūdniausiomis akimis šioje žemėje. Tokiomis liūdnomis, kad pats liūdesys nėra toks liūdnas. Tesugebėjau pasakyti vos kelis padrąsinančius sakinius, nes žiūrėdamas į tas, pasimetusias ir neįtikėtino gilumo akis, tenorėjau smarkiai apkabinti ir verkti.

„Viskas bus gerai, juk žinai, kad bus!“, – sakau jai, nes tikiu tuo iki kaulų smegenų.

Išėjau su gumulu gerklėje ir begale emocijų: gailestis, viltis, palengvėjimas ir žiaurus pyktis sukosi lyg jausmų centrifuga.

„Mhm“, – dėl gyjančio sulaužyto žandikaulio tyliai atsako man mergina, šiltai ir plačiai besišypsodama man savo gražiomis akimis.

Žinau, kad viskas bus gerai, tik laukia didelis ir sunkus kelias: ne tik fizinės reabilitacijos, bet ir labai sunkaus emocinės ramybės atgavimo, o kur dar įtempta teisinė kova.

Išėjau su gumulu gerklėje ir begale emocijų: gailestis, viltis, palengvėjimas ir žiaurus pyktis sukosi lyg jausmų centrifuga. Nenusakomas jausmas.

Palengvėjo, kad pamačiau, jog ji gyja. Gal ne taip sparčiai, kaip tikėtasi, bet gyja. Pamačiau, kad jai – geriau, bet tas vandenyno gylio liūdesys akyse...

Tikiu, kad mūsų šalyje yra teisingumas. Tikiu, kad profesionalūs medikai ir psichologai padės merginai atsitiesti.

Bet po šiandien, labiausiai noriu, kad vieną dieną jos akys vėl šypsotųsi!“ – mintis išliejo S. Vaitulionis.

Portalas primena, kad gegužės 26-ąją kaimo turizmo sodyboje vykusio vakarėlio metu buvo bandyta išžaginti ir žiauriai sumušta septyniolikmetė mergaitė iš Jurbarko rajono, Eržvilko.

Smurtautojo veiksmus socialinėje erdvėje pasmerkė ne tik sporto klubas, kuriam jis priklauso, bet ir garsūs Lietuvos sportininkai. Tyrimą dėl padaryto nusikaltimo atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai ir bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iki šiol savo kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. Gavus pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti, įtariamajam, kuris kelias dienas buvo laisvas, pritaikytos papildomos kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant apykoję, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

ta pidereli kuris taip padare patiti sulauzyti ir per sykna

Tie kas daro gera , tai daro tyliai .O čia kažkokiu pasirodymu kvepia kažkokio Vaitulionio ar jūs jau rašyt nebeturit apie ką? Kas čia per persona, kad būtų įdomi jo nuomonė??

Nesuprantu

Padėka gydytojams. Jų teigimu, sužalojimai dideli ir daug laiko reikes, kad mergaite atsigautų. O kiti daktarai nustatė, kad tai nesunkus sužalojimas. NESUNKUS ! Trūksta žodžiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS