Žinios vasarą: karštis ir aktualijų gausa | kl.lt

ŽINIOS VASARĄ: KARŠTIS IR AKTUALIJŲ GAUSA

"Ieškodami vasariškų temų žiūrovams ir patys randame pramogų sau, kurias laisvu metu mielai išbandome", – sako vasaros naujienų ritmu gyvenanti LNK laidos "Labas vakaras, Lietuva" vedėja Eglė Šantaraitė. Ji pasakoja apie žinių rengimą karštuoju metų laiku, šį darbą apipynusias legendas ir nuotykius beieškant naujienų.

Ir sunku, ir malonu

Pasak E.Šantaraitės, žinios skiriasi kasdien ir priklauso nuo įvykių, ne nuo metų laikų, nors sezoninės temos kartais išties yra neišvengiamos.

"Šiomis dienomis aktualios COVID-19 temos, migrantai, karantino ribojimai ir panašiai. Tačiau, žinoma, sezoninės temos egzistuoja ir skiriasi pagal metų laikus. Jei žiemą tenka prisiminti tokias legendines frazes kaip "kelininkus žiema užklupo netikėtai", tai vasarą kalbame apie pajūrio verslininkų reikalus, atostogas, keliones ir t.t.", – apie naujienų aktualijas pasakoja žurnalistė.

Ji pripažįsta, kad, vasarą dirbant su žiniomis, ir sunku, ir malonu žiūrėti į atostogaujančius turistus kur nors saulėtame pajūryje, karštas dienas leidžiančius prie vandens telkinių ar traukiančius lagaminus į oro uostą.

"O tu sėdi darbe, matai tuos žmones ir skaičiuoji dienas iki savo atostogų. Bet, laimei, laikas televizijoje lekia kaip pagreitintame filme – tad sezonai, temos keičiasi greitai. Naudinga, sakyčiau, tai, kad ieškodami vasariškų temų žiūrovams ir patys randame pramogų sau, kurias laisvu metu mielai išbandome", – dalijasi E.Šantaraitė.

Laikas televizijoje lekia kaip pagreitintame filme – tad sezonai, temos keičiasi greitai.

Kas po stalu?

Pasak žurnalistės, kadaise sklandžiusios legendos, esą TV žinių vedėjai po stalu kojas merkia į dubenį su vandeniu, taip mėgindami vėsintis, lieka praeities legendomis. Šiandien po stalu galima išvysti ne tik paplūdimio šlepetes avinčius ar šortus dėvinčius žurnalistus, bet ir vilnones kojines.

"Na, kadangi biurą gerai vėsina kondicionierius, tikrai nekaršta ir per didžiausias kaitras malonu būti darbe, nes vėsu. Tačiau žiūrovai dažnai sunerimsta, ar mums ne per karšta. Ypač vaikinai sulaukia žinučių, kad nusivilktų kostiumus, juk tokia kaitra lauke. Stilistė pasirūpina, kad apranga derėtų prie metų laiko, o studijoje vėsu, kartais mano kolega Paulius ir vilnones kojines nešioja. Būna ir šlepečių, ir šortų priderintų prie kostiumų viršutinės dalies, bet kas po stalu – žiūrovai nemato. Tad nuo viršaus iki pusės aprengia stilistė, o apačioje – kas kam patogu", – šypsosi E.Šantaraitė.

Vasarą ir ne tik šiltuoju metų laiku netrūksta linksmų istorijų, kurios, pasak laidų vedėjos, dažniausiai linksmomis tampa būtent todėl, kad patenka į eterį. "Žiūrovai, kurie žiūri mūsų laidą, tai patvirtintų. Laidoje "Labas vakaras, Lietuva" lengvai, su šypsena, ironija aptariame naujienas, aktualijas, bėdas. O situacijų pasitaiko visokių: nuo likusių 10 sekundžių iki eterio, kai tu dar nesėdi vedėjo vietoje, iki pamirštų prisisegti mikrofonų, užstrigusio suflerio, išsikrovusios "ausies" (specialaus prietaiso, į kurį eterio metu kalba režisierius ir prodiuseris – red. past.)", – vardija žurnalistė.

"Vasara, atostogos, karštis – išsiblaškymas ir linksmų istorijų sąrašas plečiasi. Esu pamiršusi kolegų vardus, pavardes, Paulių pavadinusi Sauliumi. Bet tuo ir žavus tiesioginis eteris – reikia čia ir dabar išsisukti iš įvairiausių situacijų", – pridurti skuba ji.

Eglė Šantaraitė ir Paulius Skučas. LNK nuotr.

Neplanuoti ir atsipalaiduoti

Palikus televizijos studiją, E.Šantaraitė mėgaujasi vasara – sportiškai, tačiau atsipalaidavusi ir be planų.

"Prieš darbą stengiuosi nepavargti, bet pasportuoti: pavaikščioti, pabėgioti. Po darbo tai pakartoju. Sportas padeda tiek susikaupti, tiek ir atsipalaiduoti. Per atostogas stengiuosi neturėti jokio plano, veikti dalykus pagal nuotaiką, orą ir norą. Šią vasarą jau atostogavau, bet dar laukia kelios savaitės atostogų prie jūros", – pasakoja ji.

E.Šantaraitės tėvai gyvena pajūryje, tad, kaip sako ji pati, poilsis jų namuose geresnis nei prabangiausiame viešbutyje: "Atostogauju be skubos, plano, lepinu save miegu, sportu, saule, sveiku maistu ir artimųjų meile."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS