Žinomai lietuvių dainininkų porai – iššūkis Islandijoje: teko ragauti pūdytos ryklienos | kl.lt

ŽINOMAI LIETUVIŲ DAINININKŲ PORAI – IŠŠŪKIS ISLANDIJOJE: TEKO RAGAUTI PŪDYTOS RYKLIENOS

  • 5

Praėjusią savaitę patys priėmę svečius Londone, laidoje „Lietuvis pas lietuvį“ žinomi dainininkai Jolanta Naruševičiūtė ir jos mylimasis Mantas Vygantas patys kels sparnus. Šįkart – į Reikjaviką, kur ne tik grožėsis įspūdinga gamta, bet ir ragaus… pūdytos ryklienos!

Atlikėjai keliaus į Islandiją, pas Ingridą ir Povilą Jonikus. Netrukus paaiškės, kad abi šeimos turi daug bendro – pasirodo, kad prieš apsigyvendami Islandijoje, Ingrida ir Povilas ilgus metus taip pat praleido Jungtinėje Karalystėje. Tiesa, galiausiai jiedu panoro sau mesti iššūkį ir savo laimę pradėti kurti Reikjavike.

Čia pora ne tik dirba, bet ir realizuoja savo hobius. Darbo dienomis Ingrida yra padavėja viešbučio restorane, o laisvu laiku laimę randa darydama makiažus. Tuo tarpu vienoje didžiausių Islandijos statybos įmonių santechnikos montavimo darbus atliekantis jos vyras Povilas savaitgalius išnaudoja kitaip – žvejodamas.

Atlanto platybėse įsikūrusi sala, kurioje gyvena Ingrida ir Povilas, turi ir kitą didelį privalumą, ypač aktualų šiandien – elektra ir šildymas čia kainuoja kur kas pigiau. Prie to prisidėjusi gamta.

Ir vis dėlto pragyventi čia – nelengva. Ne paslaptis, kad Islandija – viena brangiausių pasaulio valstybių. Pasak Ingridos, čia išties brangu, todėl norintys įsikurti ledo šalyje turi gerai apskaičiuoti, ar tai daryti verta.

„Uždirbti čia tikrai įmanoma, o ir atlyginimai – aukšti. Tačiau atitinkamai kainuoja ir buto nuoma, maistas ir įvairios paslaugos. Pavyzdžiui, kirpykloje išleisite 100 eurų, o nuoma atsieina apie 1500 eurų“, – sakys ji.

Anot Ingridos, lietuviai iš islandų galėtų daug ko pasimokyti.

„Galima pasimokyti, kaip aptarnaujantis personalas bendrauja su aplinkiniais, turistais. Islandams svarbu priimti kiekvieną žmogų. Žinoma, visi savo šalyje nori kalbėti savo kalba, tačiau su moterimi, kuri buvo pikta, kad nekalbu islandiškai, aš susidūriau tik vieną kartą“, – pasakos Ingrida.

Pūdyta rykliena – ne pigus malonumas.

Islandijos gamta keliautojus keri savo iškilminga ramybe, kvapą gniaužiančia tyla ir nenugalimu troškimu gyventi bei išlikti šioje atšiaurioje žemėje. Toks pats žavingas ir senovės islandų pasaulis, pripildytas magijos, valdomas nenugalimų gamtos jėgų, apgyventas mistinių būtybių – elfų, trolių, milžinų. Būtent nuo Milžinės urvo šeimininkai pradės pažindinti svečius su Islandija.

Vėliau Ingrida ir Povilas savo svečius pakvies paragauti ir dar niekad nebandytų gardumynų. Nors šiandien Islandijoje populiariausias patiekalas yra paprastas dešrainis, vietiniai neatsisako ir tikrų „delikatesų“ – patiekalų iš avių galvų, raugintų žarnų ar sėklidžių, keptos banginių mėsos. O svečių laukia pūdytos ryklienos degustacija!

Pūdyta rykliena – ne pigus malonumas. Trims ragautojams keli maži gabaliukai ryklio mėsos ir prie jos patiekiami gėrimai atsieis beveik 40 eurų! 

„Ar galima atsisakyti?“ – delikatesu nesusižavės Jolanta.

Daugiau M. Vyganto ir J. Naruševičiūtės nuotykių Islandijoje – šiandien, laidoje „Lietuvis pas lietuvį“, 17.20 val. per TV3.

GALERIJA

  • Žinomai lietuvių dainininkų porai – iššūkis Islandijoje: teko ragauti pūdytos ryklienos
  • Žinomai lietuvių dainininkų porai – iššūkis Islandijoje: teko ragauti pūdytos ryklienos
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu

Jiems tik pudyta ir tinka ypač dainininkei.

Jo,gerai kad

ne "legendiniai"...cha,cha

Rita

Tokiu zinomu Lietuvoj,pirma kart girdžiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS