Žinomi žmonės apie šiurpią istoriją su šuniukais: lipame ant to paties grėblio | kl.lt

ŽINOMI ŽMONĖS APIE ŠIURPIĄ ISTORIJĄ SU ŠUNIUKAIS: LIPAME ANT TO PATIES GRĖBLIO

  • 19

„Walt Disney“ arba „DreamWorks“ galėtų kurti animacinį filmuką apie baltą terjerą Sniegių. Filmukas būtų apie tai, kaip Sniegių pagrobė šunų žudikė, bet mylinti šeimininkė tol klaidžiojo po miestelius ir kaimus, kol ausis pasiekė Sniegiaus lojimas, ir išvadavo visus piktos bobos kankinamus šunis. Arba, Sniegius galėtų būti tas herojus, kuris ieškodamas pavogto draugo, apgaule pats įsiprašė į vergiją. O pabaiga vis tiek gera“, – feisbuke rašė žurnalistė Rita Miliūtė. Ne tik ji, bet ir kiti žinomi žmonės neliko abejingi istorijai, kai antisanitarinėmis sąlygomis Kretingos rajone, Padvarių kaime buvo laikomi šunys.

„Bet čia ne Holivudas. Čia Lietuva su nelegaliais šunų veislynais. Naiviais pirkėjais, kurie nepatiki, kad veisti šunis tinkamai kainuoja, dėl to šuniukas „už perpus“ greičiausiai bus atsiradęs kaip tik tokiam, kuriame uždarytą rado Sniegių. Su beširdėm bobom ir tokiais pat diedais, kuriems neskauda, kad šunys sukišti į narvus, kuriuose negali apsisukti. Kad neišvedami mirksta šlapime su išmatomis. Kad bijo žmogaus rankos, lauko ir dienos šviesos. Nes prie viso šito nepripratę. Juos laiko tiktai tam, kad gautų pinigų. Kad bet kiek kergtų ir parduotų. Čia Kretinga, Slvvų 8, sklypas su savininku, balsingu  pilietinės demokratijos šaukliu. Kaimynai, kurie arba kurti, arba girdėti ir matyti nenori. Čia tarnybos, pradedant Maisto ir veterinarijos, baigiant policija, kuriose algų ėmėjams rodosi, kad kankinamas gyvūnas yra normalu, ir tiktai savininko reikalas. VMVT tokio požiūrio čia ir laikėsi – juk dar gyvi, ir artimiausiu metu nepanašu, kad mirs (nes jiems, matyt, atrodo, kad apsimetėliai veisėjai tikėtųsi naudos iš niekuo nešeriamo ir daugintis jėgų nebeturinčio šuns). Jeigu ne Kretingos savivaldybės administracija, turbūt neabejingi kretingiškiai būtų turėję vogti tuos narvus. Ir nėra pirmas kartas, kai apie šituos pačius „veisėjus“ žmonės praneša tarnyboms. Jeigu sakysit, čia tik šuo, yra daug svarbesnių problemų – juk žinot, abejingumas veda į pačias didžiausias. Prasideda nuo smulkmenų, prieš kurias užsimerkiam, nes „čia juk žmogaus/jo šeimos problema“. Šitų „veisėjų“ dvi dukrytės žuvo užsidegus namui, nes naktį vaikai buvo palikti vieni. 2 metukų ir 8 mėnesių. Tėvams – abiem – buvo prireikę nuvažiuoti „iki degalinės“. Vardo ir pavardės nerašau dėl to, kad jau mačiau, kiek yra mąstymo nevarginamų ir koliojančių niekuo dėtą bendravardę“, – socialiniame tinkle rašė R. Miliūtė.

„Facebook“ nuotr.

Žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas taip pat neliko abejingas šiai istorijai.

Ir nėra pirmas kartas, kai apie šituos pačius „veisėjus“ žmonės praneša tarnyboms. Jeigu sakysit, čia tik šuo, yra daug svarbesnių problemų – juk žinot, abejingumas veda į pačias didžiausias.

„Rita Miliūtė kunkuliuoja, kunkuliuoja ir kiti „Laisvės TV“ žmonės, nes mes beveik visi turime augintinius ir negali likti abejingas tam, kas vyksta Kretingoje. Bet emocijos, jos nuslūgsta, o sisteminės bėdos ir abejingumas lieka. Ir mes vėl lipam ant to paties grėblio, kai viskas turėjo suveikti, bet niekas nesuveikė. Todėl dėliojam planus į priekį: pirmadienį Rita ruošia specialią tiesioginę laidą, skirtą gyvūnų kankintojams ir tarnybų reakcijai. Naujos rudeninės laidos komanda pamėgins atrasti ir išviešinti daugiau tokių nuostabių daugintojų ir pritrumpinti jų verslus. Užduosim tiesius klausimus ir norintiems mus valdyti politikams – ar jiems šitos problemos nors kažkiek aktualios ir kokius konkrečius sprendimus jie galės pasiūlyti. Nes gyvūnų mylėtojų elektoratas yra nemažas. Bus ir daugiau veiksmų, tik reikia susidėlioti mintis. Taip ir būna, kad nuo vieno mažo terjero Sniegiaus gali įsisukti visas kamuolys“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

„Facebook“ nuotr.

Portalas jau rašė, kad Kretingos rajone, Padvarių kaime, savo draugų šuniuko pasigedusi moteris rado jį netoliese įkurtame neteisėtai veikiančiame šunų veislyne.

Pasak įvykio liudininkės, keturkojai  buvo uždaryti į nedidelius narvus ir priversti murgdytis savo šlapime bei išmatose. Į šią vietą penktadienį sulėkė tarnybos.

Pareigūnai, VMVT specialistai ir „Nuaro“ atstovai dirbo Kretingos rajone, Padvarių kaime, Slyvų gatvėje, esančiame sandėlį primenančiame pastate.

Ketvirtadienį įvykio liudininkė pasigedo draugų škotų terjero. Netoli tos vietos, kur dingo keturkojis ji išgirdo daugybės šunų lojimą, priėjusi prie pastato ji pamatė savo šuniuką narve.

„Pamatėme tikrai kraupų vaizdą, mus visus ištiko šokas. Sandėlio tipo pastate buvo įkalinta daug šunų, visi jie buvo veisliniai. Vaizdas buvo kraupus. Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje buvo siaubingas šlapimo, išmatų tvaikas, trūko oro, buvo sunku kvėpuoti. Gardai su šunimis sustatyti keliais aukštais, kuriuose kai kurie šunys vos tilpo. Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų“, – dalijosi įspūdžiais moteris.

„Facebook“ nuotr.

Kaip pasakojama, vėliau atėjo sodybos šeimininkė ir paaiškino, kad šunį rado pasiklydusį ir jį priglaudė, vėliau ketino ieškoti jo šeimininkų.

Ketvirtadienį iškviesti policijos pareigūnai užfiksavo pamatytą vaizdą ir pareikalavo šeimininkę pateikti veislyno įteisinimo dokumentus.

„Moteris tikino nespėjusi sutvarkyti dokumentų, bet ketinusi tai netrukus padaryti, – penktadienį pasakojo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas. – Patalpose rasta 24 įvairių veislių šunys. Deriname su veretinarais laiką, kada galėtume ten nuvažiuoti.“

Pareigūnai rado biglių, škotų terjerų, pudelių, auksinių retriverių, prancūzų buldogų ir kitų veislių šunų. Savo augintinį čia radusi moteris mano, kad šunys galėjo būti pavogti iš šeimininkų.

Šias ir kitas aplinkybes policininkai tikisi išsiaiškinti kartu su veterinarais.

Ne visuose narvuose buvo vandens, įrengti ventiliatoriai, latakai šlapimui nubėgti. Specialistai nustatys, ar gyvūnai laikomi tinkamai, o gal šioje vietoje galima įžvelgti žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Norėtųsi, kad žmogus pirma gautų leidimą, o tik tada imtųsi vykdyti veiklą“, – teigė A. Pužauskas.

Šeštadienį portalas skelbė, kad naktį į šeštadienį nelegaliame veislyne šuniukų paėmimo faktą fiksavę savanoriai ėmėsi ieškoti kitų tos pačios veisėjos patalpų.

Jų pastangos nebuvo bevaisės – jie rado ir daugiau šuniukų.

Prieš nelegalius šunų daugintojus sukilo visą Lietuva. Pasak „Nuaro“ atstovų, dar vienas statinys, pilnas neteisėtai laikomų šunelių, savanorių buvo aptiktas Tauragėje. Žmonės suskubo išsidalinti keturkojus.

„Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė kreipėsi į žmones elgtis taip, kad gyvūnų kankintojams nebūtų padaryta meškos paslauga. Gyvūnai iš bet kuriuos vietos turėtų būti paimami tik dalyvaujant seniūnijos ar savivaldybės, Veterinarijos tarnybos darbuotojams ir policininkams. Viskas turi būti fiksuojama teisėtais būdais, kad vėliau pateikti dokumentai bei vaizdai taptų įrodymais apie žiaurų elgesį su gyvūnais.

 

 

„Gyvename teisinėje valstybėje. Norėčiau, kad viskas vyktų sklandžiai, taip, kai tą procesą pradėjome. Prašau, nesivadovaukime tik emocijomis. Mūsų tikslas pakeisti sisteminę klaidą mūsų valstybėje“, – kreipimesi į Lietuvos žmones teigė J. Gustaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

asd

kol neprades realiai taikyti teismai laisves atemimo bausme i sodinti i kalejimus tol tesis tai. dabar kas is tu sneku ir susirupinimu? nulis.

Anonimas

Rodos, suaugus boba, o protas vaikiškas. Kliedi holivudo pasakaitėm kaip kokia penkiametė. Ką tokia darytų, pamačius kaip vištai kerta galvą ar pjauna triušį ? Prileistų į kelnaites ir apalptų ? O mėsą restorane tai tikriausiai valgo ir nealpsta ?

Emilija

Kur dideli pinigai bus viskas sutvarkyta parašys daug kalbų įdomu kada bus tvarka visas triukšmas prieš rinkimus po rinkimu bus tas pat .Apie tas veisyklas jau senai žino
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS