A. Žiurauskas: žmogus, raginantis nuversti demokratiškai išrinktą valdžią, yra valstybės priešas | kl.lt

A. ŽIURAUSKAS: ŽMOGUS, RAGINANTIS NUVERSTI DEMOKRATIŠKAI IŠRINKTĄ VALDŽIĄ, YRA VALSTYBĖS PRIEŠAS

  • 64

Aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas feisbuke kreipėsi į tuos, kurie nuolat piktinasi valdžia ir jos sprendimais. Pasak žinomo vyro, žmogus, raginantis nuversti demokratiškai išrinktą valdžią, yra savo valstybės priešas.

„Galvoju taip: buvo rinkimai, aš balsavau. Ne – ne už tą asmenį, kuris dabar yra prezidentas. Bet dauguma nusprendė ir jis yra mano prezidentas, aš jį gerbiu, man nelabai patinka, ką jis daro, bet... Aš gyvenu valstybėje, kurios santvarka tikiu. Tad jis – mano prezidentas. Tas pats buvo ir su praeita Vyriausybe, ir, aišku, Seimo dauguma – man jie labai nepatiko ir sprendimai jų, mano manymu, buvo tragiški, bet... Taip dauguma nubalsavo, aš esu tik visuomenės dalis ir privalau taikytis prie daugumos, kad ir kaip man tai nelengva“, – teigė aktorius.

Turime šiuo metu išrinktą valdžią: prezidentą, Vyriausybę, Seimą ir kitus. Jie išrinkti, vadinasi, turi valstybės daugumos pasitikėjimą.

Pasak A. Žiurausko, dabartinę valdžią, kaip ir ankstesnę, išrinko patys žmonės. „Kur vedu? Turime šiuo metu išrinktą valdžią: prezidentą, Vyriausybę, Seimą ir kitus. Jie išrinkti, vadinasi, turi valstybės daugumos pasitikėjimą. Tai leiskime jiems dirbti. Dauguma juos išrinko. Vadinasi, dauguma nori gyventi taip. Ir kiekvienas, kuris savo postus pasipuošia tekstais: nušluokim juos, nuverskim juos, gana... – prieštarauja mūsų šalies Konstitucijai ir demokratijai. Jums gali nepatikti šios valdžios sprendimai, man taip jau buvo, bet – sulaukit rinkimų ir balsuokit už kitus“, – siūlė A. Žiurauskas.

„Šiandien jie yra ta, legitimi t. y. mūsų daugumos išrinkta, valdžia ir reikia taikytis. Taip, kad, mieli „Facebook“ draugai, jei pasipuošiate savo profilį raginimais rugsėjo vidury eit „šluot“ Seimo, man su jumis nepakeliui! Išbraukite mane iš savo draugų. Nes gal aš ne visus postus perskaičiau ir pats jūsų dar neišbraukiau. Žmogus, raginantis nuversti demokratiškai išrinktą valdžią, yra savo valstybės priešas. O su mano valstybės priešu nenoriu turėti jokių draugysčių!“ – įrašą socialiniame tinkle baigė aktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

RR

Žiurauskai ar tu pats supranti kokią nesamonę parašei? Jei išrinkta valdžia demokratiškai, reiškia ji gali kenkti valstybei visą kadenciją ir jos negalima atstatydinti? Iškreiptas supratimas kas yra demokratija. Anot Žiurausko, Paksas buvo irgi išgrūstas tautos priešų, nes išrinktas buvo demokratiškai.

Kęstas

Migrantų istorija akivaizdžiai parodė, kad esame maža, skurdi ir pikta Lietuva. Skurstame, nes konkuravome darbo jėgos kaina, dėl įsiliejimo į ES rinką ši galimybė pasibaigė. Turime visokių juokingų startuolių, bet tai ta pati sena prekyba skudurais, tik dabar vadinasi Lietuvos vienaragis. Ant to rago - sudriskę ir seniai neskalbti apatiniai. Pikta Lietuva, nes dėl konfliktų su kaimynais negalime išnaudoti net mūsų geros geografinės padėties ūkio atstatymui. Rusija ir Baltarusija daug skiria kariniams reikalams, mažiau lieka kasdieninių poreikių patenkinimui. Tai yra ir bus didžiulės rinkos. Išrinkime tuos, kurie sugeba sugyventi ir su mūsų kaimynais, ir su amerikiečiais bei vokiečiais. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

susirinko durniukai,

o suorganizavo Lietuvos priešai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS