Jungtinėje Karalystėje lietuviai ieško kelių į Lietuvą | kl.lt

JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE LIETUVIAI IEŠKO KELIŲ Į LIETUVĄ

  • 9

Dėl naujos koronaviruso atmainos grėsmės Europai atsitvėrus nuo Jungtinės Karalystės, šioje šalyje gyvenantys lietuviai ieško kelių apeiti barjerus ir grįžti į Lietuvą šventėms.

Nuo sekmadienio dauguma Europos valstybių, tarp jų ir Lietuva uždraudė į jų teritorijas atvykti lėktuvams ir kitam keleiviniam transportui iš JK.

Sieną uždarė ir Prancūzija, todėl prie tarptautinės jūrų perkėlos Doveryje nusidriekė milžiniška transporto eilė.

Tačiau tokie apribojimai nesumažino kai kurių JK lietuvių entuziazmo grįžti šventėms į Lietuvą, todėl socialiniuose tinkluose pasipylė skelbimai su prašymu padėti suorganizuoti tokią kelionę.

Pavyzdžiui, tokie:

 

Visais kanalais išplatinus žinią apie apribojimus, kai kurie žmonės atsisako arba nesugeba suprasti šios informacijos ir toliau ieško kelių į Lietuvą.

Tokia atmosfera – puiki terpė sukčiams, nes į skelbimus atsiliepia anonimai, siūlantys būdus parvykti į Lietuvą.

Todėl artimiausiu metu galima tikėtis pranešimų, kad siaučia sukčiai, kurie pažada paslaugą, tačiau jos neįvykdo dingę su atlygiu.

 

 

Lietuvoje jau kurį laiką platinami raginimai atsisakyti kelionių planų dėl nebūtinos priežasties. Nepaisant to, per praėjusią savaitę vien iš JK į Lietuvą atvyko keli tūkstančiai žmonių.

Antradienį Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad yra ieškoma būdų, kaip padėti sugrįžti dėl svarių priežasčių į JK išvykusiems ir ten įstrigusiems tautiečiams.

„Tikrai tų sprendimų bus ieškoma, vakar apie tai kalbėjome su Baltijos šalių premjerais. Kadangi yra ir lietuvių, ir latvių, ir estų, ambasada renka duomenis. Kartu Užsienio reikalų ministerija ir Susisiekimo ministerija bandys nustatyti tą skaičių žmonių, kurie tikrai dėl pagrįstų priežasčių yra įstrigę – jei turėjo verslo reikalų ar panašių dalykų. Kuriems reikia grįžti, o ne atvykti į svečius“, – gruodžio 22 dieną Seime sakė I. Šimonytė.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/keliones/jk-lietuviai-iesko-keliu-i-lietuva?fbclid=IwAR36PpeRxShe2zIpmuql9CxGYpTZ0XW7XLKM89zem30GVEKF94du2tF-_Vg

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ką čia knisat protą

lėktuvai kiekvieną dieną skrenda į KUN ir VNO. tik aišku tų gryžusių čia niekam nafik nereikia, sėdėkit toliau tam UK, kam čia ligas patint?

Čiubaka

lamanšas nėra labai platus, pasak wiki rytinėje dalyje - 32 km plotis, tad galima ir su gumine valtimi pasikabinus motoriuką kokį

.

korona isterija siautėja, isterikai ir Angliją užblokavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS