Lietuvės sėkmės istorija Londone: nuo paniekos iki prašymų sukurti puokštę karalienei | kl.lt

LIETUVĖS SĖKMĖS ISTORIJA LONDONE: NUO PANIEKOS IKI PRAŠYMŲ SUKURTI PUOKŠTĘ KARALIENEI

  • 0

„Man buvo keista, kad žmonės į mane žiūri kitaip, lyg nesu lygiavertis žmogus. Man buvo pasakyta: „Oi, lietuviai, jūs iš Rytų Europos, jūsų čia pilna, aš noriu būti aptarnautas brito! Tada galvoju – kodėl? Kodėl vien todėl, kad gimiau kitoje šalyje, tu į mane reaguoji su panieka?“, – LNK laidoje „Nuo.... Iki...“ pasakos Londone gyvenanti ir žvaigždžių floriste vadinama lietuvė Miglė Upali.

32-ejų lietuvė, kitaip nei daugelis emigravusių lietuvių, į Didžiąją Britaniją atvyko ne trokšdama užsidirbti. „Esu meilės emigrantė... Jei ne ji, tikrai nebūčiau palikusi Lietuvos ir vykusi svetur. Lietuvoje turėjau gerą gyvenimą, be rūpesčių“, – pasakos Miglė.

Šiandien ji vadovauja nuosavam gėlių salonui „Your London florist“ („Tavo floristas Londone“), o jos klientai – garsūs futbolininkai ir turtuoliai, už įspūdingas puokštes mokantys net ne dešimtis, o šimtus, kartais net tūkstančius eurų.

Man buvo pasakyta: „Oi, lietuviai, jūs iš Rytų Europos, jūsų čia pilna, aš noriu būti aptarnautas brito!

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, princo Williamo žmona Kate Middleton, dainininkė Kylie Minogue ar pono Byno personažą įkūnijęs aktorius Rowinas Atkinsonas – tai tik kelios lietuviams pažįstamos garsenybės, kurias teko aptarnauti ir Miglei. Ji iki šiol pamena, kokias puokštes kūrė šiems žmonėms, ko jie pageidavo, ir netgi tai, kaip elgėsi. K. Middleton, nuolat sekama ne tik britų, bet ir viso pasaulio spaudos salone, pasak Miglės, lankydavosi kone kas savaitę, nors galėjo turėti asmeninę floristę.

Tuo metu Anglijos karalienei skirta puokštė kainavo tik kiek daugiau nei 50 eurų. „Skambučio su prašymu sukurti puokštę pačiai karalienei sulaukiau darbo pabaigoje... Kad kortelėje, pridėtoje prie puokštės, nebūtų gramatinių klaidų, tikrino mano vyras...“, – pasakos Miglė.

Visiškai kitoks pasirodė garsusis aktorius R. Atkinsonas, lietuviams ir viso pasaulio žmonėms puikiai žinomas kaip ponas Bynas.

„Jis nė iš tolo neprimena komiko, yra šaltas ir nelinkęs draugiškai bendrauti...“, – pasakos Miglė. Tačiau jis, pasak floristės, itin mėgo demonstruoti turimus klasikinius automobilius, kurių, kaip suskaičiavo Miglė, turi daugiau nei dešimt.

M. Upali sėkmės istorija – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ šį pirmadienį 20.25 val. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS