700 menininkų neapsikentė: reikalauja P. Gražulį pašalinti iš Kultūros komiteto | kl.lt

700 MENININKŲ NEAPSIKENTĖ: REIKALAUJA P. GRAŽULĮ PAŠALINTI IŠ KULTŪROS KOMITETO

700 kultūros atstovų kreipėsi į Seimą reikalaudami, kad parlamentaras Petras Gražulis nebūtų įtrauktas į Kultūros komitetą. Anot jų, P. Gražulis netinkamas būti Kultūros komiteto nariu dėl kompetencijos, išprusimo, išsilavinimo, asmeninės kultūros stokos ir įvaizdžio, kurį daugelį metų, anot jų, Seimo narys kuria viešojoje erdvėje.

Kaip pažymi kultūros atstovai, į Seimą jie kreipėsi dar gruodžio 1-ąją, tačiau jokio atsako nesulaukė.

„Todėl dabar kreipiamės į visuomenę, darkart norėdami išreikšti savo poziciją dėl kultūros srities, kurią puoselėjame kasdieniu savo darbu teatre, kine, šokyje, muzikoje, dailėje ir daugybėje kitų meno sričių. Mielai kviečiame visus, palaikančius kultūrą, dalintis šia žinia“, – teigiama atvirame kultūrininkų laiške visuomenei.

Mūsų manymu, Kultūros komitetas nėra ta vieta, kur būtų skiriami asmenys, kurie nebuvo pageidaujami kituose komitetuose.

Kultūros atstovai teigia, kad jie mato abejingumą kultūros, kaip valstybės prioritetinės srities, atžvilgiu.

„Labiausiai skaudina nekompetentingų ir kultūros žmonių prieštaringai vertinamų asmenų įtraukimas į kultūros politikos formavimą (...) Vieningai prieštaraujame prieš Seimo nario Petro Gražulio įtraukimą į Seimo Kultūros komiteto narius. Jo veikla, pasisakymai, vieši konfliktai su policijos pareigūnais, nepagarba prigimtiniam kiekvieno asmens orumui ir saviraiškai, deklaruojamos vertybės ne tik neturi nieko bendro su kultūros sąvoka. Bet priešingai – skaldo visuomenę, didina atskirtį ir užkerta kelią bet kokiai tolesnei kultūros plėtotei“, – teigiama tekste.

„Petro Gražulio skyrimas į Seimo Kultūros komiteto narius neatitinka kultūros bendruomenės poreikių. Mes, kuriantys žmonės, tikimės atsakomosios reakcijos iš valdančių Lietuvą žmonių (...) Mūsų manymu, Kultūros komitetas nėra ta vieta, kur būtų skiriami asmenys, kurie nebuvo pageidaujami kituose komitetuose“, – teigiama dokumente.

ELTA primena, kad kuriam komitetui priklauso Seimo narys, sprendžia jo frakcija. Šiuo metu P. Gražulis priklauso Mišriai Seimo narių grupei, kurios seniūnė yra Rita Tamašunienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Magyla

Anksčiau klausiau, kas tie 700 anonimų. Tai va, radau jų sąrašą Tiesos portale. Keliolika žinomų pavardžių. Nieko nuostabaus, yra žmonių, nemėgstančių Gražulio. Dauguma likusių - pasirašę artistais ir artistėmis. Penki, o gal ir šeši šimtai artistų! Kiek scenų reikėtų tokioms pajėgoms sutalpinti? Bet jaučiu, kad į sceną dauguma jų niekada ir nebandė užlipti. Tam, kad pasiskelbtum artistu, šiais laikais užtenka būti perfomansų ar instaliacijų dalyviu, nude kategorijos pozuotoju, o menininku dabar pasirašo bet kas, įkėlęs Instagraman keletą drumzlinų nuotraukų. Iš ko jie gyvena? Kaip tai iš ko, atsakytų "menininkai", o kam yra tėveliai? Kas surinko jų parašus, nesuprasi - pirmasis sąraše yra beveidė "Lietuvos kinematografininkų sąjunga". Rodos, ta pati, kuri mūsų jaunimą moko rusiškų keiksmažodžių. Kultūros komitetas, matot, šitai publikai parūpo!

a jop

700! Ne 699 ir ne 701! Tai jau rimta!

Taigi

Liaudies balsas, štai kaip yra priimamas ir vertinamas seimūnas, žmones jau ne durneliai, kaip sovietmetyje....partkom, zavkom..beje per visus portalus vieninga nuomone, rinkejų nuomone.Jų teise ginti savo išrinkta žmogų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS