Advokatų tarybos pirmininku išrinktas M. Kukaitis | kl.lt

ADVOKATŲ TARYBOS PIRMININKU IŠRINKTAS M. KUKAITIS

Naujuoju Advokatų tarybos pirmininku penktadienį Vilniuje išrinktas advokatas Mindaugas Kukaitis.

Jis antrajame ture įveikė kitą pretendentą Gintautą Bartkų, BNS pranešė advokatūros atstovė Silvija Smolskaitė.

M. Kukaitis surinko 876 balsus, G. Bartkus – 659.

Naujasis pirmininkas advokato praktika užsiima jau daugiau nei 20 metų, jis taip pat yra ir ilgametis Advokatų tarybos narys, buvęs Advokatų garbės teismo pirmininkas.

Kitąmet 30-metį advokatūroje švęsiantis G. Bartkus anksčiau yra dirbęs Seime, Vyriausybėje, 2000-2001 metais dirbo teisingumo ministru.

Tuo tarpu M. Kukaitis pastaruoju metu dirbo Advokatų tarybos pirmininko pavaduotoju, anksčiau ėjo pareigas Advokatų garbės teisme.

„Advokatūra – tai skydas nuo kiekvieno advokato neteisėto persekiojimo. Pažadu atsakingą ir skaidrų valdymą ir kovą už kiekvieną advokatą“, – per visuotinį advokatų susirinkimą penktadienį sakė jis.

Naujasis Advokatų tarybos pirmininkas pareigas eis 2022–2026 metais. Jis pakeis dvi kadencijas nuo 2014 metų Lietuvos advokatų tarybai vadovavusį advokatą Igną Vėgėlę.

Per susirinkimą taip pat buvo renkami ir tarybos nariai, į juos pretendavo 44 advokatai.

Advokatų tarybos nariais tapo Tomas Bagdanskis, Jonas Saladžius, Remigijus Merkevičius, Valdemaras Bužinskas, Jurgita Judickienė, Liudvika Meškauskaitė, Romualdas Drakšas, Justas Vilys, Raimundas Jurka ir Kęstutis Švirinas.

Taip pat Visuotinio advokatų susirinkimo metu išrinkti nariai nuo Lietuvos advokatūros į Advokatų garbės teismą: buvęs Lietuvos advokatūros Advokatų tarybos pirmininkas I. Vėgėlė, Dalia Foigt-Norvaišienė, Džiolana Tarvainytė. Kitus du narius į Advokatų garbės teismą pagal Advokatūros įstatymą skiria Teisingumo ministras.

Lietuvoje šiuo metu yra 2290 praktikuojančių advokatų, 990 padėjėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?

"Geras advokatas" tai toks, kuris geriausiai apsaugo klientą nuo neteisėto persekiojimo, ar toks, kuris savo kontorai sugeba išlupti daugiausiai pinigų iš to kliento, nuolat sudarydamas jam vis daugiau problemų? Manau advokatus pirmiausia reikia aiškiai išskirstyti į šias dvi kategorijas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS