Aistros dėl Stambulo konvencijos: taip teigiant, turi būti iškrypęs protas | kl.lt

AISTROS DĖL STAMBULO KONVENCIJOS: TAIP TEIGIANT, TURI BŪTI IŠKRYPĘS PROTAS

  • 74

Stambulo konvencijos šalininkai sako, kad ją priėmus bus užkardytas smurtas prieš moteris. Priešininkai tikina, kad prisidengiant konvencija Lietuvoje bus įteisinta socialinė lytis ir vaikai bus mokomi apie dviejų princų meilę. Plačiau – LNK reportaže.

Seimui liko vienas žingsnis iki sprendimo kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar Stambulo konvencija neprieštarauja Konstitucijai.

„Yra valstybių, kurios nuėjo tokiu keliu. Tai racionalus sprendimas, žinant, kad visuomenėje vis dar nerimsta baimės ir abejonės dėl šios konvencijos“, – sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Bandoma eiti kitu keliu, prisidengiant kreipimusi į Konstitucinį Teismą, jau žinant, koks bus teismo išaiškinimas. Bus bandoma pateikti Seime, kad Konstitucinis Teismas viską išaiškino, viskas yra gerai su konvencija“, – teigė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Svarstant Stambulo konvencijos klausimą, pustuštėje Seimo salėje girdėjosi ir daugiau skambių frazių. Buvo teigiama, kad bus įteisintos kelios dešimtys lyčių ir to bus mokama mokyklose.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Dauguma mūsų šalies gyventojų nepalaiko genderizmo ideologijos, nepalaiko tapatybės pasirinkimo pagal nuotaiką ir nepalaiko to, ką skelbia Stambulo konvencija“, – sakė Seimo narys Mindaugas Puidokas.

„Ši genderistinė idealogija siekia pakeisti dviejų prigimtinių biologinių lyčių sampratą į socialinę lytį, seksualinę orientaciją. Tai prieštarauja Lietuvos Konstitucijos dviejų lyčių santuokos ir šeimos koncepcijai“, – teigė Seimo narys Aidas Gentvilas.

„Dievas sukūrė moterį ir vyrą. Toks absurdiškas klausimas net neturėtų būti svarstomas. Jei žmogus jaučia, kad yra gyvūnas ar dar kažkas, tai jį reikia gydyti“,– kalbėjo Seimo narys Petras Gražulis.

Konvencijos šalininkai kerta atgal.

„Klausti, kiek yra lyčių, šiandien tapo kontroliniu klausimu, panašiai kaip karo pradžioje buvo klausiama, kam priklauso Krymas. Ironiška yra tai, kad klausimą apie lyčių skaičių šiandien garsiausiai užduoda tie, kurie nuo klausimo dėl Krymo rangėsi it unguriai“, – teigė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

Klausti, kiek yra lyčių, šiandien tapo kontroliniu klausimu, panašiai kaip karo pradžioje buvo klausiama, kam priklauso Krymas.

Konvencija Lietuvoje reikalinga kovai prieš smurtą artimoje aplinkoje.

„Man apmaudu, kad turėdami ganėtinai didelę smurto problemą, ginčijamės dėl dažnai primetamų koncepcijų“, – sakė konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Konvencija skirta apsaugoti žmones nuo smurto nepriklausomai nuo jų lyties“, – teigė Seimo narė Morgana Danielė.

„Teigiant, kad ten grūdamas genderizmas, turi būti iškrypęs protas. Ir Šeimų maršui, ir populistams, ir homofobams vaidenasi, kad kalbama apie nežinia kiek lyčių. Konvencijoje kalbama apie socialinę, seksualinę žmogaus tapatybę. Mes pažįstame žmonių iš savo aplinkos, kurie atrodo vienaip, o jaučiasi kitaip“, – sakė Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

„Yra žmonių, kurie įsivaizduoja, kad yra gyvūnai ar dar kažkas. Bet psichiatrai turėtų padėti jiems suprasti, kad jie nėra tokie, o ne atvirkščiai bandyti jiems patvirtinti“, – sakė Seimo narys Aurelijus Veryga.

Kad ir kaip pasisakys Konstitucinis Teismas, Seimas spręs, ar priimti Stambulo konvenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (74)

kiek yra lyciu?

bet kuris sveiko proto zmogus medikas ar medicinos profesorius pasakys kad 2, psichologas taip pat

newmore

Tai genderistų iškrypęs protas! Ir, apskritai, kariaujant su oponentu labai patogu jį pavadinti kvaileliu, šizofreniku ar dar kokiu nors, o pats genderistas, atseit, sveiko proto!

nežiniukas

tai... čia kaip dabar gaunasi ? jei priklausai škiassss... socialine lyčiai , tai esi kaip ir socialistas , ane ? tai ir iki komunisto netoli ! velniop tada visas tas konvencijas ! nu ir nx. :(
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS