Ambasadoriumi Kanadoje L. Linkevičius nori skirti viceministrą D. Skusevičių | kl.lt

AMBASADORIUMI KANADOJE L. LINKEVIČIUS NORI SKIRTI VICEMINISTRĄ D. SKUSEVIČIŲ

Lietuvos ambasadoriumi Kanadoje siūlomas užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

Ministro Lino Linkevičiaus pateiktai diplomato kandidatūrai liepos mėnesį pritarė Seimo užsienio reikalų komitetas, BNS patvirtino diplomatiniai šaltiniai.

Gavus Kanados sutikimą, šį klausimą turėtų svarstyti Vyriausybė, o galutinį sprendimą priims prezidentas.

36 metų D. Skusevičius viceministru dirba nuo 2017 metų sausio.

L. Linkevičius ir D. Skusevičius anksčiau priklausė socialdemokratų partijai, bet abu ją paliko, kai socialdemokratų partijos taryba nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos.

Šiuo metu D. Skusevičius nepriklauso jokiai partijai.

Lietuvai svarbūs ryšiai su Kanada saugumo srityje, ši NATO šalis vadovauja tarptautiniam batalionui kaimyninėje Latvijoje.

Lietuva ir Kanada taip pat glaudžiai bendradarbiauja teikdamos pagalbą Ukrainai – Lietuva yra prisijungusi prie Kanados administruojamo paramos fondo reformoms Ukrainoje remti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

juk

tai palikimas socmafijos su /magnute/ ant ko ir sukasi visa ta politbriusel karusele kur nezinia kas kur ko laukia/......

...

Va kieno sąskaita tas LL tunka.

Oslas

Visi traukia aukstyn savus -pazystamus. Gal tai ir praktiska, bet begant laikui susikuria ratas- klanas nepakeiciamuju, kaip pav Indijoje kastos. Vienu zodziu nera sansu jauniems ,gabiems isiterpti i si rata. Kiti laimeje rinkimus, pav Valstieciai , galetu atsispirti prezidentu ir kt norams ir Linkeviciu pasalinti is sio posto. Uzteks sio komunistinio raugo. Patiko Sinkeviciaus skrydis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS