Ambasadorius R. Motuzas grįžta dirbti į Maskvą | kl.lt

AMBASADORIUS R. MOTUZAS GRĮŽTA DIRBTI Į MASKVĄ

  • 0

Ambasadorius Remigijus Motuzas kitą savaitę grįžta vadovauti Lietuvos ambasadai Maskvoje, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Ministerija skelbia baigusi vidinį tarnybinį patikrinimą, kurio metu nustatyta, jog R. Motuzas tarnybinio nusižengimo nepadarė.

„Užsienio reikalų ministerijos komisija nenustatė objektyvių aplinkybių, kurios leistų teigti, kad R. Motuzas išreiškė prioritetą privatiems interesams ir vadovavosi ne Europos Sąjungos Vizų kodekso tiksliais ir siekiais. Komisijos išvada – R. Motuzas nepadarė tarnybinio nusižengimo“, – rašoma ministerijos pranešime.

Ambasadorius nuo balandžio pradžios buvo atšauktas konsultacijoms į Lietuvą dėl pažeidžiamumo ir Maskvoje sulauktų grasinimų po nuosprendžio vadinamojoje Sausio 13-osios byloje.

Teisėsauga atlieka tyrimą dėl galimo kyšininkavimo išduodant vizas. Ji yra pateikusi įtarimus buvusiam ilgamečiam diplomatui, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovui Rimantui Šidlauskui, Rusijos piliečiui banko savininkui Rinatui Nasirovui ir verslininkui Albinui Bieliauskui.

Prokurorai įtaria, kad R. Šidlauskas už kyšį pažadėjo paveikti asmenis, jog R. Nasirovui būtų išduota Šengeno viza.

R. Nasirovui ir jo sūnui vizos kovo pabaigoje išduotos pagal R. Šidlausko raštišką iškvietimą.

Šiame tyrime R. Motuzui iš pradžių buvo suteiktas specialiojo liudytojo stausas, tačiau prieš kelias savaites jis pakeistas į paprasto liudytojo.

Anot ambasadoriaus, vizos išdavimas R. Nasirovui atitiko visus reikalavimus.

R. Motuzas Lietuvos ambasadoriumi Rusijoje dirba nuo 2015 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS