A. Anušauskas į Lietuvą atvykusiam Kroatijos kolegai padėkojo už indėlį į Lietuvos saugumą | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS Į LIETUVĄ ATVYKUSIAM KROATIJOS KOLEGAI PADĖKOJO UŽ INDĖLĮ Į LIETUVOS SAUGUMĄ

  • 4

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį Rukloje susitiko su savo karių aplankyti atvykusiu Kroatijos gynybos ministru Mario Banožičiumi (Marijumi Banožičiumi).

Ministrai aptarė dvišalį bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, paramos Ukrainai svarbą ir būtinybę, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje prioritetus, o A. Anušauskas padėkojo Kroatijai už indėlį striprinant atgrasymą ir gynybą Baltijos regione, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Dėkojame Kroatijai už aktyvų dalyvavimą skiriant vienetus į NATO prieškinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje. Tai reikšmingai prisideda prie atgrasymo pastangų NATO rytiniame flange“, – sakė A. Anušauskas.

Šiuo metu Kroatija į Lietuvą yra atsiuntusi karių kuopą su kovos mašinomis „Patria“. Kartu ministras pažymėjo, kad priimančiosios šalies paramos ir paslaugų gerinimas sąjungininkų pajėgoms išlieka vienas iš svarbiausių Lietuvos prioritetų. Lietuvoje sparčiai plėtojami atitinkami infrastruktūros projektai, plečiamos sandėliavimo ir karinio rengimo galimybės.

Krašto apsaugos ministras taip pat pabrėžė Kroatijos indėlį į Europos Sąjungos kibernetinį saugumą – padėkojo už paramą ir aktyvų dalyvavimą Lietuvos vadovaujamame Europos Sąjungos kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų projekte.

Penktajai šių pajėgų rotacijai nuo metų pradžios vadovauja Kroatija.

Pasak ministerijos, Lietuva aktyviai ruošiasi liepą vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, kuriame tikimasi esminių NATO sprendimų gynybos ir atgrasymo srityje. Krašto apsaugos ministras išsakė lūkestį dėl Kroatijos paramos siekiant šių tikslų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KLOUNE,

ar sunkiai lindai iš šiknos, nes įlindęs buvai gana gyliai...Naujas anekdotas - kažkokia sušikta Kroatija "saugo Lietuvą"...Kaip konservas, taip klounas. Čia viskas eina iš Ukrainos klouno...

Senukas

Buvo kgb daba kgbynas

drauge

su kgb diena sveikinam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS