A. Anušauskas: KAM steigiama Korupcijos prevencijos ir tyrimų grupė | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS: KAM STEIGIAMA KORUPCIJOS PREVENCIJOS IR TYRIMŲ GRUPĖ

  • 6

Krašto apsaugos ministerijoje steigiama Korupcijos prevencijos ir tyrimų grupė, penktadienį pranešė ministras Arvydas Anušauskas.

„Siekiant užtikrinti, kad korupcijos prevencijos priemonės Krašto apsaugos sistemoje būtų įgyvendintos dar veiksmingiau rugpjūčio 16 dieną veiklą pradės Krašto apsaugos ministerijoje Korupcijos prevencijos ir tyrimų grupė“, – „Facebook“ paskyroje pranešė ministras.

„Tai nauja ir pirmą kartą šiam tikslui sukurta struktūra“, – pridūrė jis.

Pasak A. Anušausko, šios grupės pirmųjų darbų veiklos kryptys – organizuoti Krašto apsaugos sistemos institucijų ir jų padalinių įtraukimą į korupcijai atsparios aplinkos stiprinimą bei didinti visų sistemos darbuotojų ir karių antikorupcinį sąmoningumą.

Jis pabrėžė, kad tokia grupė steigiama nes nuo metų pradžios įsigaliojusiame naujame Korupcijos prevencijos įstatyme numatyta atsakomybė ministerijoms rūpintis savo ir sau pavaldžių subjektų korupcijos prevencija, išplėstos korupcijos prevencijos priemonės.

Ministro teigimu, tai ypač svarbu sistemoje, kurioje tarnauja daugiau kaip 11 tūkst. profesinės karo tarnybos karių ir dirba daugiau kaip 3 tūkst. civilių darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gynybos \\\\\.../////

mynystras KGB'ystas.Ir ritmas ir teisybė.

QWX

Tai bus istirti,, AUKSINIU SAUKSTU,, KORUPCINIAI VEIKSMAI???? Pinigai grazinti i biudzeta? ANUSAI, girdi?. ,,AUKSINIU SAUKSTU,, afera istirkite

Neber kantrybes

Ne nomenklatura reikia pledti, o uz korupcija- statyti prie sienos! Tada 95% ir korupcija baigsis, ir tas arabiskas noras vogti is valstybes. Ar KAM jau aprupino Lietuvos gynyba?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS