A. Anušauskas: Lietuva ruošia naujas karinės pagalbos siuntas Ukrainai | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS: LIETUVA RUOŠIA NAUJAS KARINĖS PAGALBOS SIUNTAS UKRAINAI

Lietuva ruošia naujas karinės pagalbos siuntas Ukrainai, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Kaip šeštadienį feisbuke pranešė ministras, ruošiamos dvi naujos siuntos, apie jas žadama informuoti detaliau užbaigus pasiruošimą.

„Ukrainai šalys ruošia ar siunčia naujas karinės paramos siuntas. Lietuva taip pat ruošia ir apie tai bus pranešta pabaigus pasiruošimą. Tai bus 29 ir 30-oji siuntos iš Lietuvos skaičiuojant nuo vasario mėnesio“, – teigia A. Anušauskas.

Jis primena, kad bene reikšmingiausias Jungtinių Valstijų  karinės pagalbos paketas apima 775 mln. JAV dolerių vertės, ją teikia Vokietija, Jungtinė Karalystė ir kitos valstybės.

Tai bus 29 ir 30-oji siuntos iš Lietuvos skaičiuojant nuo vasario mėnesio.

Lietuva yra perdavusi Ukrainai apie 20 M113 šarvuočių, A. Anušauskas anksčiau minėjo, kad jų bus perduota dar 10, taip pat ketinama suteikti Ukrainai imitacinių šovinių, sprogstamųjų paketų, dūminių granatų.

Iki šiol Ukrainai suteikta Lietuvos karinė parama apėmė ir oro gynybos sistemas „Stinger“, prieštankinius ginklus, šarvines liemenes bei šalmus, 120 mm minosvaidžius, šaulių ginklus, amuniciją, termovizorius, dronus, antidronus, stebėjimo radarus, M113 šarvuotus transporterius, sunkvežimius, visureigius. Taip pat – bepilotį orlaivį „Bayraktar TB2“ su amunicija, nupirktą už piliečių surinktus pinigus.

Gairės: karas Ukrainoje, karinės siuntos, pagalba Ukrainai, Lietuvos pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS