A. Anušauskas: Rusija ir toliau rengs įvairias provokacijas užsienio šalyse | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS: RUSIJA IR TOLIAU RENGS ĮVAIRIAS PROVOKACIJAS UŽSIENIO ŠALYSE

Rusija ir toliau rengs įvairias provokacijas užsienio šalyse, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Taip jis kalbėjo Estijos pareigūnams nuo gruodžio sulaikius 10 įtariamųjų šnipinėjimu Rusijai. Jiems buvo nurodyta vykdyti įvairias nusikalstamas veikas, įskaitant vidaus reikalų ministro ir žurnalisto automobilių langų daužymą ir paminklų niokojimą.

Tuo metu TV3, remdamasi šaltiniais, skelbia, kad Latvijoje nustatytas ir sulaikytas vyras, kuris sausio pabaigoje raudonais dažais apliejo partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paminklą Merkinėje. Jis panašią provokaciją buvo surengęs ir Latvijoje.

„Nereikia tikėtis, kad Rusija paliks savo metodus nuošalyje ir tiesiog lauks karo su Ukraina pabaigos, kaimyninių šalių visuomenių kiršinimas, demonstravimas, kad jie gali, o jų (kaimyninių šalių – BNS) valstybės institucijos negali atremti tokių hibridinių atakų, tai vyko, vyks nuolat“, – Žinių radijui ketvirtadienį teigė ministras.

Lietuvos žvalgyba nurodo, kad pastaruoju metu Rusijos organizuojamos operacijos pasižymi „ne tik propagandos ir dezinformacijos sklaida informacinėje erdvėje, bet ir tikslingais įvairaus pobūdžio teisės aktų pažeidimais“.

Žvalgybos vertinimu, artimiausioje perspektyvoje panašaus pobūdžio išpuolių, kurie fiksuoti kaimyninėse šalyse, tikimybė prieš įvairius objektus Lietuvoje išlieka padidėjusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tu

Anusauskai išmok angliškai nedaryk gėdos šaliai

žmogus

PINIGU LIGONIAI STUME , LIETUVA I KARA,PRIEVARTA.

Lubiankos archyvų kurmis

Todėl ir neperkat priešraketinės ir priešlėktuvinės ginkluotės? Laukiat brokuotų, Lietuvai visai nereikalingų tankų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS