A. Anušauskas: Rusijos prezidentui turėtų aktyvuoti bunkerinį apsaugos planą | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS: RUSIJOS PREZIDENTUI TURĖTŲ AKTYVUOTI BUNKERINĮ APSAUGOS PLANĄ

Reaguodamas į įvykius Rusijoje, kuomet Rusijos privačios karinės samdinių bendrovės bosas Jevgenijus Prigožinas paskelbė, kad su savo pajėgomis kirtęs sieną įžengė į Rusiją nuversti šalies karinės vadovybės, Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui „turėtų aktyvuoti bunkerinį apsaugos planą“.

„Prigožinas su savo muzikantais jau Pietų karinės apygardos štabe reikalavo Gerasimovo ir Šoigu galvų. Neaišku, kiek milijoną gyventojų turinčiame Rostove yra Prigožino samdinių, bet fiksuota iki 300 Wagnerininkų su karine technika. Putinui turėtų aktyvuoti bunkerinį apsaugos planą ir paruošti eilinį fronto linijos tiesinimo planą Chersono ir Zaporižės srityse“, – feisbuke rašė ministras.

Kiek anksčiau šeštadienio naktį ministras rašė, kad senokai stebėta kylanti nesantaika tarp J. Prigožino ir Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu.

„Dabartiniai pranešimai apie Prigožino „teisingumo žygį“ ar jam iškeltą bylą dėl perversmo kurstymo – to atspindys. Bet kokiu atveju vidiniai okupantų nesutarimai prisideda prie Ukrainos puolimo sėkmės“, – rašė A. Anušauskas.

Reaguodama į įvykius, Rusijos valdžia paskelbė sustiprinusi saugumą keliuose regionuose, o Maskvos meras pranešė, kad sostinėje imamasi antiteroristinių priemonių.

Saugumo tarnyba FSB apkaltino J. Prigožiną bandymu pradėti pilietinį konfliktą ir paragino „Wagner“ kovotojus jį sulaikyti.

Rostovo srities valdžia paragino gyventojus likti namie.

Rašyti komentarą
Komentarai (103)

Sveikinimai

> :DDD .....................Sveikinu, kad prisipažįsti esąs Durnas, Durnas, Durnas, t.y. trigubas durnius.

:DDD

Na ir durnelis bukalauras, negi jis dar lyg šiol nesuvokia, kad kol visi žiopčiojo nežinodami kaip į tai reaguoti, Wagner per šį spektaklį jau atvyko prie pat Lietuvos sienos, o ir prieš pat Nato teatrą Lietuvoje?

Sūduvis

Kažin tamstai ir visai konservų gaujai ne laikas būtų aktyvuoti bilietus į vaqkarus, nes jei putinas garsiau nusipers tai jūs ,,patriotai,, kai žiurkės iš skestančio lavo lėksit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS