Apdovanoti Lietuvai nusipelnę garbės konsulai Prancūzijoje | kl.lt

APDOVANOTI LIETUVAI NUSIPELNĘ GARBĖS KONSULAI PRANCŪZIJOJE

  • 0

Lietuvos ambasadoje Paryžiuje pirmadienį surengtos iškilmingos ceremonijos metu „Lietuvos diplomatijos žvaigžde“ apdovanoti Lietuvai nusipelnę garbės konsulas Lione Pierre Minonzio ir Lietuvos garbės konsulė Troyes Anne-Marie Goussard.

 

Aukščiausią Lietuvos užsienio reikalų ministerijos garbės ženklą įteikęs Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Nerijus Aleksiejūnas padėkojo P. Minonzio ir A-M. Goussard už jų svarbų indėlį garsinant Lietuvą Prancūzijoje, dvišalių santykių stiprinimą verslo, kultūros, turizmo, regioninio bendradarbiavimo ir kitose srityse, vietos lietuvių bendruomenių telkimą ir teikiamą visokeriopą pagalbą Lietuvos Respublikos piliečiams.

„Jūs esate geriausi Lietuvos draugai, nuolatiniai pagalbininkai ir tikri mūsų šalies ambasadoriai Prancūzijoje. Esame be galo dėkingi už Jūsų nuveiktus darbus Lietuvai ir jos diplomatijai“, – teigė ambasadorius N. Aleksiejūnas.

Apdovanojimo ceremonijoje, kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, dalyvavo buvę Prancūzijos ambasadoriai Lietuvoje, Prancūzijos institucijų atstovai, Prancūzijos-Lietuvos draugystės asociacijų koordinacinės tarybos atstovai ir Prancūzijos lietuvių bendruomenės nariai.

Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ teikiamas nuo 2010 metų. Šiuo ženklu yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai bei organizacijos už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius.

Lietuvos garbės konsulas P. Minonzio daugiau nei dešimtmetį nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo organizavo humanitarinės pagalbos gabenimą į Lietuvą, buvo Prancūzijoje įkurtos tarptautinės organizacijos „Farmacininkai be sienų“ koordinatorius Baltijos šalims. P. Minonzio pastangomis Lietuvą pasiekė daugybė tonų reikalingų ir trūkstamų vaistų, farmacinės, medicininės ir kitos įrangos.

P. Minonzio organizuoja Lietuvos pristatymą kasmetinėse „Liono konsulinėse dienose“ ir daugelyje kitų renginių Ronos-Alpių regione. Garbės konsulas taip pat aktyviai prisideda prie susigiminiavusių Kauno ir Grenoblio miestų bendradarbiavimo plėtojimo, daugiausia kultūros srityje.

Lietuvos garbės konsulė A.-M. Goussard aktyviai dalyvavo asociacijos „Vaistininkai be sienų“ nuo 1990 metų vykdytose humanitarinės pagalbos misijose į Lietuvą. Ji taip pat prisidėjo prie Lietuvos ir Prancūzijos verslo ryšių užmezgimo, organizuojant prancūzų verslininkų keliones į Lietuvą.

Nuo 1994 metų A.-M. Goussard vadovauja Prancūzijos-Lietuvos draugystės asociacijų, veikiančių įvairiuose Prancūzijos regionuose, koordinacinei tarybai, aktyviai organizuoja Lietuvos pristatymo renginius Šampanės-Ardėnų regione.

2013 metais A.-M. Goussard išleido knygą apie Lietuvą „Lituanie j’écris ton nom“ (liet. Lietuva, aš rašau Tavo vardą), kurioje aprašoma lietuvių kova už laisvę, Baltijos kelias, 1991 metų sausio mėnesio įvykiai, kuriuos autorė matė savo akimis lankydamasi Lietuvoje. Lietuva aprašoma ir kitoje A.-M. Goussard knygoje –„Des murs à abattre“ (liet. Sienos, kurias reikia nugriauti), kuri skirta kovai už laisvę Lietuvoje ir kitose Rytų Europos šalyse.

A.-M. Goussard kartu su Lietuvos garbės konsulu Lione P. Minonzio prisidėjo prie Prancūzijos garbės konsulų sąjungos įkūrimo. 2017 metais ji buvo išrinkta šios organizacijos prezidente.

GALERIJA

  • Apdovanoti Lietuvai nusipelnę garbės konsulai Prancūzijoje
  • Apdovanoti Lietuvai nusipelnę garbės konsulai Prancūzijoje
  • Apdovanoti Lietuvai nusipelnę garbės konsulai Prancūzijoje
L.Segers nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS