Apie 70 Šiaulių socialdemokratų palieka partiją | kl.lt

APIE 70 ŠIAULIŲ SOCIALDEMOKRATŲ PALIEKA PARTIJĄ

  • 2

Beveik 70 socialdemokratų Šiauliuose priėmė sprendimą trauktis iš Lietuvos socialdemokratų partijos.

Paskelbtame pareiškime partiją paliekantys socialdemokratai savo sprendimą aiškina „skyriaus narių susiskaldymu, narių supriešinimu bei vadovybės negebėjimu adekvačiai vertinti susidarusią situaciją“.

„Deja, diskusija, dialogas kaip bendravimo forma, pastaraisiais metais LSDP Šiaulių skyriuje neberanda vietos. Kitokią nuomonę turintys ir jos reikšti nebijantys partiečiai yra atstumiami, dedamos pastangos juos šalinti iš partijos“, – paskelbtame pranešime cituojamas Šiaulių miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorius Deividas Petrolevičius.

Partiją paliekantys nariai teigia, kad pasitraukę iš socialdemokratų jie neišsiskirsto, iš pradžių kurs visuomeninę organizaciją.

„Norint kažką pasiekti, būtina tam tikra struktūra, tad kursime nevyriausybinę organizaciją, kartu veiksime, o ateitis parodys, kokį kelią mes pasirinksime dėl politinių tikslų siekimo. Tarp pasitraukusių žmonių matome daug potencialo, norime būtų aktyvūs savo miesto gyventojai“, – BNS sakė Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius.

„Nenorime būti dar vieni „gelbėtojai“, tiesiog norime būti aktyvus ir atsakingi savo miesto ir šalies piliečiai, patys kuriantys savo krašto gerovę. Liekame viena komanda, kuri ir toliau aktyviai dalyvaus miesto ir šalies visuomeniniame gyvenime, siūlys problemų sprendimo būdus, toliau vadovausis pamatinėmis kairiosiomis vertybėmis – solidarumu, laisve ir lygybe“, – pažymi vicemeras.

„Jis (D.Griškevičius) yra pašalintas pavasarį už partijos statuto nevykdymą, už tai, kad be skyriaus leidimo tapo vicemeru. Jis jau kurį laiką ne partijos narys, o aš kol kas nė vieno prašymo neturiu. Tikrai nemanau, kad toje grupėje yra apie septyniasdešimt, o kiek bus, negaliu pasakyti“, – E.Žakaris BNS sakė situacijos skyriuje nedramatizuojantis.

„Žmogus, kuriam kėdė buvo svarbiau už kolektyvinį darbą, artimiausius savo draugus tempia“, – situaciją komentavo pirmininkas.

Jo teigimu, LSDP Šiaulių skyriui priklauso per 900 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ar tai ta,buvusių komunistų partija?

Net už algą neičiau ten,kai tokia praeitis....

Anonimas

Bėga žiurkės iš skęstančio laivo. Gal sukurs tikrą socdemų partiją, o ne parodiją, kuri buvo iki šiol.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS