Apklausa: jei prezidento rinkimai vyktų šį savaitgalį, laimėtų G. Nausėda? | kl.lt

APKLAUSA: JEI PREZIDENTO RINKIMAI VYKTŲ ŠĮ SAVAITGALĮ, LAIMĖTŲ G. NAUSĖDA?

  • 167

Jei prezidento rinkimai vyktų šį savaitgalį, didžiausio Lietuvos gyventojų palaikymo sulauktų dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, rodo pirmadienį skelbiama naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa.

Jos duomenimis, vasario mėnesį už G. Nausėdą būtų balsavę 20,1 proc. apklaustųjų, sausį tokių buvo 19,4 procento.

Artimiausiais jo varžovais galėtų būti premjerė Ingrida Šimonytė ir advokatas Ignas Vėgėlė.

I. Šimonytę vasarį rinktųsi 10,1 proc., sausį – 13 proc., I. Vėgėlę vasarį būtų palaikę 8 proc. apklaustųjų (sausį 6,8 procento).

Toliau eina opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis su 6 proc. (sausį – 5,2 proc.), opozicijoje veikiančios Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė, europarlamentė Vilija Blinkevičiūtė su 5,6 proc. palaikymu (sausį buvo 5,2 proc.), visuomenininkas Andrius Tapinas su 4,4 proc. (2,5 proc. sausį) parama.

Apklausos duomenimis, už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį balsuotų 3,4 proc. rinkėjų (1,5 proc. sausį), už krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską 2,9 proc. (sausį – 3,9 proc.), tuo metu Seimo pirmininkę, Liberalų sąjūdžio vadovę Viktoriją Čmilytę–Nielsen vasarį palaikytų 2,7 proc. (sausį – 2,2 procento)  respondentų.

Lentelę užbaigia partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis su 2,1 proc. palaikymu (sausį siekė – 1,7 procento).

Už kitą, tai yra neįvardytą, kandidatą balsavę būtų 9,6 proc. apklaustųjų, nebalsavę – 7,7 proc., nežinojo 17,4 proc. respondentų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ tyrimą atliko vasario 18–27 dienomis, apklausta 1012 žmonių nuo 18 iki 75 metų – pusė jų į tyrėjų klausimus atsakė telefonu, kita pusė – internetu.

Tyrimo rezultatų paklaida sudaro 3,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (167)

Vištos Walmora \\\\\.../////

Kas rinkimuose į LR prezidentus balsuotų už E.Vaitkų,spaudžiam ŽALIĄ.

nuomonė

Vaidinti prezidentą ar būti prezidentu, tai du skirtingi dalykai, balsavau už šitą kad tik ne Šhimonko būtų, bet kad nuvylė Nuosėda, tapo konslibų durneliu.

Anonimas

Visi ukrainieciai nubalsuotu už ukrainietiška preza
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS