Apklausa: kurie politikai yra įtakingiausi? | kl.lt

APKLAUSA: KURIE POLITIKAI YRA ĮTAKINGIAUSI?

  • 65

Lietuvos ekspertai įtakingiausiais šalies politikais laiko premjerę Ingridą Šimonytę, prezidentą Gitaną Nausėdą ir užsienio reikalų ministrą, konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį, rodo pirmadienį naujienų portalo „Delfi“ skelbiami apklausos rezultatai.

Kasmetiniame reitinge toliau rikiuojasi Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė–Nielsen, pirmasis atkurtos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

Į dešimtuką taip pat patenka kadenciją baigę prezidentai Valdas Adamkus bei Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, ekspremjeras, opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis ir opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

Ekspertų apklausą „Delfi“ užsakymu atliko žurnalas „Reitingai“, gegužės 17 – birželio 19 dienomis apklausęs 999 politikus, verslininkus, tarnautojus, žurnalistus, visuomenininkus ir žinomus žmones.

Visuomenės apklausoje įtakingiausiu politiku išrinktas G. Nausėda, antroje vietoje – I. Šimonytė, trečioje – kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

Lyginant visuomenės ir ekspertų nuomonę, visi politikai persidengia, tačiau skiriasi jų pozicija.

Visuomenės apklausą birželio 19–30 dienomis atliko rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“, apklausę 1015 žmonių.

Lietuvos įtakingiausius žmones portalas „Delfi“ renka devintus metus iš eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (65)

Oop

Lansbergis lietuva uz buteli parduos suka, s austeja ciulps visiems is eiles ahaha

Anonimas

Nauseda yra homofobas menkysta.

patikslinimas

jie neįtakingiausi, o daugiausiai tv vaidenasi, juos daugiausiai per "panoramą" rodo. Lietuvos įtakingiausi, tai verslininkai, kurie tiems politikams ir vadovauja. Negi "įtakingi" politikai taip elgtųsi su savo tauta? Maisto kainos, sveikatos priežiūra, elektra, vaistai, dujos visas šis gėris yra reguliuojamas verslininkų, o politikai tik atidirbinėja po "išrinkimų".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS