Apklausa: opoziciniai socialdemokratai toliau vejasi „valstiečius“ | kl.lt

APKLAUSA: OPOZICINIAI SOCIALDEMOKRATAI TOLIAU VEJASI „VALSTIEČIUS“

  • 5

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sustiprino savo pozicijas visuomenės palankumo reitinge, sumažindama atotrūkį nuo antroje vietoje esančių valdančiųjų „valstiečių“, rodo apklausa.

Vasarį už socialdemokratus ketino balsuoti 9,7 proc., o sausį – 8,9 proc. visų apklaustųjų.

„Socialdemokratų partija trečia (...): 16,1 proc. nuo balsuojančiųjų ir 9,7 proc. nuo visų. Nuo balsuojančiųjų 16,1 proc. yra jų geriausias rezultatas po to, kai nuo partijos atskilo ar suskilo (politikai, vėliau tapę „socialdarbiečiais“ – BNS). Po truputį auga G. Palucko partija, šiuo metu jie pasiekė geriausią rezultatą“, – BNS sakė apklausą atlikusios bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Šiuo metu opozicinė LSDP yra didžiausia šalies politinės partija. Ji turi per 17 tūkst. narių. Parlamente dirba devyni partijos atstovai.

2017 metais partija skilo – nesutikę trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ LSDP paliko dalis Seimo narių ir įkūrė naują partiją – Lietuvos socialdemokratų darbo partiją.

Vasarį partijų reitingai kito nedaug. Toliau pirmauja opoziciniai konservatoriai: Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) reitingas siekia 17,7 proc. (sausį – 16,5 proc.).

Pasak V. Gaidžio, konservatorių lyderystę reitinge galimai lemia partijos matomumas, aiškus veikimas, taip pat sumenkęs opozicinio Liberalų sąjūdžio aktyvumas ir centro-kairiųjų „pasimetimas“.

„Vadinamojoje centro-kairėje kažkoks, sakyčiau, pasimetimas, ten nelabai aišku, kas ir vadovai (...) kažkas nerišlaus, tai tame visame kontekste Tėvynės Sąjunga kažkaip artikuliuotai (...) pastoviai pasisako“, – aiškino sociologas.

Pasak jo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) reitingai per mėnesį nepakito – 11,6 proc. respondentų teigė, kad balsuotų už šią partiją. Sausį už šią valdančiąją partiją žadėjo balsuoti 11,3 proc. apklausos dalyvių.

Toliau partijų reitingų lentelėje rikiuojasi Darbo partija – 5,9 proc. (sausį – 6,0 proc.), „Tvarka ir teisingumas“ – 5,7 proc. (4,3 proc.), Liberalų sąjūdis – 3,1 proc. (3,2 proc.)

V. Gaidys atkreipė dėmesį, kad Liberalų sąjūdžio reitingas buvo pagerėjęs, kai jam vadovauti ėmėsi Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Jos pačios asmeninis yra labai geras reitingas ir ji praėjusį rudenį daug buvo matoma, o dabar mėnuo po mėnesio tiesiog nebesimato tos veiklos, kaip buvo“, – argumentavo „Vilmorus“ direktorius.

Socialdemokratų darbo partijos reitingas naujausioje apklausoje siekia 2,3 proc., kai sausį buvo 2,4 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos – 1,6 proc. (1,7 proc.), Laisvės partijos – 1,2 proc. (1,3 proc.), Centro partijos „Gerovės Lietuva“ – 1,1 proc. (2,8 proc.).

Vasarį 24,1 proc. respondentų teigė nežinantys, už kokią partiją balsuotų, sausį tokių buvo 25,3 proc., dar 12,5 proc. tvirtino išvis nebalsuosiantys. Sausį taip sakė 13,5 proc. apklausos dalyvių.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą atliko vasario 7-13 dienomis, apklausti 1020 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

earht king

jau vėl atnešė, papkę, fokusinių popieriu kruvas ir vėl ponas gaidys vilmoros toliau tesia savo bajerius, vis minko korona virusa pagal opozicinius socialdemokratus , kringelius valstiečius vejasi valstiečius, o tie sako tylos juk mes esame stogai, tylos ponai, laukite eilės, kada išmuš jūsų valanda, o čia kaip rinkėjas pasakys ir numatys tas dogmu mašinos sukius , aplinkui seima ratuku, dar palaukime ir ponai kada pradėsite dirti normalu darbą, be panikos be pletku be pagaliu kišimo, ir be triukšmo, žmonės pasigedo normalaus darbo iš jūsų tinginių šaikos, ir kada baiksite žmones gasdinti koronaviruso, fokusais, artėja rinkimai, o ką žadėjote juk nebaigta ir kitas nepradėtas darbas , pažadukai, visi iki vieno bet ne kringeliai kurie taip nuramino, ir nutašė, kad ir dabar dar smirda po ju darbu, praėities nurašyti jos visus, iki vieno,

...

ACH: "Toliau pirmauja opoziciniai konservatoriai: Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) reitingas siekia 17,7 proc. (sausį – 16,5 proc.)" - ir KIEK už šiuos 'makaronus šunaujai' Gaidžiui tie 'konservai' moka?.. o kodėl mums tie 'makaronai' patinka? Ar čia - grynai per giminystės ryšį: juk Gaidys ir Broileris - ar ne ta pati padermė?

ir

vel ta socmafija su konservais juk tai buvusiu komunisteliu palikuonys zemgrobiai ir kt plauko verteglos isvaike puse tautos kitus pasiunte AA ir vel lenda prie lovio...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS