Apklausa: reitingų viršūnėse – I. Šimonytės šuolis | kl.lt

APKLAUSA: REITINGŲ VIRŠŪNĖSE – I. ŠIMONYTĖS ŠUOLIS

Potencialių kandidatų prezidento rinkimuose reitingų trejetuke Ingrida Šimonytė šoktelėjo į antrąją vietą ir pralenkė premjerą Saulių Skvernelį, rodo delfi.lt skelbiama naujausia gyventojų apklausa.

Penktadienį skelbiama apklausa rodo, kad konservatorių frakcijos narė parlamente, jei rinkimai vyktų šį savaitgalį, sulauktų 16,6 proc. gyventojų palaikymo – prieš mėnesį už ją būtų balsavę 10,3 proc. respondentų.

Pirmojoje vietoje išlieka ekonomistas Gitanas Nausėda, jį, spalį vykdytos apklausos duomenimis, palaikytų 25,1 proc. apklaustųjų. Už S. Skvernelį prezidento rinkimuose balsuotų 10,5 proc. gyventojų.

Spalį 9,2 proc. apklaustųjų būtų linkę balsuoti už buvusį diplomatą Vygaudą Ušacką, kuris apsisprendė, kad rinkimuose nedalyvaus. 4,9 proc. palaikytų Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį, 2,7 proc. – europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę, 2,2 proc. – „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį.

Dar 8,2 proc. teigė nežinantys, kurį kandidatą rinktųsi, 10,2 proc. apklaustųjų rinkimuose nebalsuotų.

Apklausą naujienų portalo DELFI užsakymu spalio 16-30 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“.

Prezidento rinkimai vyks ateinantį pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Algirdas

Prisiles gaidys konservų pinigų formuodamas nuomonę.

TIE, KURIE ŠIANDIEN PIRMAUJA - BUS UŽ BORTO

Tikras, būsimas Prezidentas, dar nepasirodė. Be reikalo plėšotės anksčiau laiko...

Kęstas

Ko reikia, kad Lietuva atsigautų? Reikia mokėti tokius atlyginimus, kad Lietuvoje jaunimas galėtų gyventi. Dirbantis Lietuvos jaunimas, o ne tik Gabrielius Landsbergis ir kiti KGB agentų, kolūkių pirmininkų, fabrikų direktorių ir kompartijos veikėjų anūkai. Kodėl Lietuvoje jaunimas negalėtų gyventi, net jai norėtų? Nes brangu. Atlyginimai per maži. Lietuvoje jaunimas net būstą už gaunamus atlyginimus nusipirkti ar išsinuomoti ten, kur yra darbo vietos, negalėtų. "Paskutinių tyrimų duomenimis, būsto kainos Lietuvoje yra tarp labiausiai padidėjusių visoje Europoje, įsilieti į darbo rinką baigus studijas tampa vis sunkiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS