Aptartas Lietuvos gynybos ir saugumo bendradarbiavimas su Islandija | kl.lt

APTARTAS LIETUVOS GYNYBOS IR SAUGUMO BENDRADARBIAVIMAS SU ISLANDIJA

  • 8

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, susitikęs su Islandijos užsienio reikalų ministre Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadottir, aptarė saugumo situaciją Rusijos agresijos prieš Ukrainą kontekste, paramą Ukrainai ir būtinybę stiprinti NATO rytinį flangą, pranešė ministerija.

„Siekiame stiprinti atgrasymą ir gynybą NATO rytiniame pakraštyje, kad NATO realus pastiprinimas ateitų greitai, o NATO gynybos planus ir sprendimus būtų galima įgyvendinti itin sparčiai“, – susitikime sakė krašto apsaugos ministras A. Anušauskas, kartu padėkodamas Islandijai už dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje.

Ministrai taip pat aptarė bendradarbiavimą regioniniuose formatuose. 

Lietuva ir Islandija gynybos ir saugumo srityje daugiausia bendradarbiauja daugiašaliuose formatuose: NATO, NB8 (aštuonių Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo formatas) ir Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų (JEF), prie kurių Islandija prisijungė 2021 m. balandį. 

Islandija yra vienintelė NATO narė, neturinti savo ginkluotųjų pajėgų, tačiau ji dalyvauja regiono saugumo aplinkos formavime, prisideda prie NATO operacijų finansiškai ir deleguodama civilinį personalą.

GALERIJA

  • Aptartas Lietuvos gynybos ir saugumo bendradarbiavimas su Islandija
  • Aptartas Lietuvos gynybos ir saugumo bendradarbiavimas su Islandija
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

KGB'istas \\\\\.../////

gynubos ministras,tai lydu lapė vištų fermos direktoriui.

jo

aiškia per sena kad ponui idomi būtu. Reikalinga anūkės arba proanūkės amžiaus.Ponas turi tam tikru sexmėgėjišku pomėgiu:D:D

chutin puilo

Visas civilizuotas pasaulis vienijasi pries laukinius mongolu-totoriu fasistinius palikuonis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS