Ar pirmoji šalies pora ukrainiečius priimtų apsistoti savo namuose? | kl.lt

AR PIRMOJI ŠALIES PORA UKRAINIEČIUS PRIIMTŲ APSISTOTI SAVO NAMUOSE?

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana lankėsi Ukrainos pabėgėlių registracijos centre Kaune – susitiko su centre dirbančiomis organizacijomis, bendravo su nuo karo nukentėjusiais ukrainiečiais, praneša LNK.

Dabar Kauno kultūros centras pavirto į Pabėgėlių registracijos centrą. Kol Prezidentas domėjosi ukrainiečiais, pirmoji ponia kalbėjosi su savanoriais. G.Nausėda sako, kad viskas vyksta gana sklandžiai, pabėgėliai žino, kur kreiptis, kokią informaciją gauti. Tarp savanorių yra ir pačių ukrainiečių. Prie vienos jų G.Nausėdai prisėdo pasikalbėti. Moteris iš Lucko savanoriauja prie įdarbinimo langelio.

„Problema turbūt ta, kad žmonės neturi galimybių kalbėti mums suprantama kalba, todėl labai susiaurėja galimų darbų, kuriuos galėtų dirbti, sąrašas“, – sako Prezidentas G.Nausėda

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Šalies vadovą džiugina, kad šiam darbui savo pastangas sutelkė ir Vyriausybės, ir savivaldybių, ir nevyriausybinės organizacijos.

„Tai, kas vyksta Lietuvoje, – dabar yra stebuklas, nes žmones jungiasi, daro didžiulius dalykus. Jie tai daro savanoriškai ir tai – nepaprastai vertinga“, – teigia pirmoji ponia D.Nausėdienė.

Lietuvoje jau registruota 38 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos. Iš jų 16 tūkst. – nepilnamečiai. G.Nausėda sako, kad Lietuva pajėgtų priimti ir dar didesnį pabėgėlių skaičių. Po savo stogu lietuviai priėmė du trečdalius visų atvykusių ukrainiečių.

„Mes matome, kad galime susitelkti, ir šiandien ne tiek galvojame apie save, o kaip padėti nelaimės ištiktiems žmonėms“, – džiaugiasi žmonių vienybe Prezidentas.

Ar ir Nausėdai pas save svarsto priglausti nuo karo bėgančius ukrainiečius, – pirmoji ponia nesako.

Tai, kas vyksta Lietuvoje, – dabar yra stebuklas, nes žmones jungiasi, daro didžiulius dalykus.

„Mes dirbame labai intensyviai diplomatiniu lygmeniu, darome daug organizacinių dalykų, kurie atima labai daug laiko ir reikalauja viso dėmesio. Tai dalykai, kurie leidžia išspręsti daug didesnes problemas“, – teigia D.Nausėdienė.

Kauno registracijos centre savanorių darbą koordinuoja Raudonasis kryžius. Dirba ir savanoriai iš „Maisto banko“, „Gelbėkit vaikus“, Carito, „Stiprūs kartu“. Naktinėje pamainoje budi šauliai.

Gairės: Diana Nausėdienė, karas Ukrainoje, pagalba ukrainiečiams, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS