Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai? | kl.lt

AR SEIME REIKALINGI SEPTYNI VICEPIRMININKAI?

Atstatydinus „Tvarkos ir teisingumo“ vadovą Remigijų Žemaitaitį iš Seimo vicepirmininko pareigų, parlamento vadovas Viktoras Pranckietis siūlytų naikinti septinto vicepirmininko pareigybę.

„Jam nelikus, aš išvis siūlyčiau Seimo statute daryti pakeitimą, kadangi dėl partijų susitarimo atsirado ta pareigybė, aš statute siūlyčiau išbraukti tą pareigybę“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Jis situaciją žurnalistams komentavo dar vykstant slaptam balsavimui dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo.

Suskaičiavus balsus už R. Žemaitaičio atstatydinimą buvo 72 Seimo nariai, tad jis netenka pareigų.

V. Pranckietis patvirtino, kad atsilaisvinus vietai neteiktų kito kandidato į Seimo vicepirmininkus. Tokią teisę Seimo statutas numato parlamento vadovui.

„Neteiksiu (kandidato – BNS), kadangi nėra tikslo, nėra tos partijos, su kuria buvo susitarta“, – sakė V. Pranckietis.

Neturiu priekaištų ponui Žemaitaičiui, manau, kad tai yra tikrai sėkmingas politikas ir geras vicepirmininkas, bet politinė dėlionė tokia.

Balsuoti dėl R. Žemaitaičio atvykęs premjeras Saulius Skvernelis žurnalistas sakė neturintis jam priekaištų, bet turintis balsuoti, kad Seimo valdyboje būtų atstatyta valdančiųjų dauguma.

„Neturiu priekaištų ponui Žemaitaičiui, manau, kad tai yra tikrai sėkmingas politikas ir geras vicepirmininkas, bet politinė dėlionė tokia, kad Seimo valdyboje turi būti valdančiųjų dauguma“, – žurnalistams po balsavimo sakė S. Skvernelis.

Projektą dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo pateikė 44 valdančiųjų atstovai, tarp jų – ir buvę bendražygiai „tvarkiečiai“.

„Seimo pirmininko pavaduotojas R. Žemaitaitis prarado nemažos Seimo narių dalies, be kita ko – ir jo paskyrimą į Seimo pirmininko pavaduotojus rėmusios visos frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitikėjimą, vėliau iširo ir jį rėmusi frakcija, ir dėl to jo pareigų ėjimas Seimo vadovybėje apsunkintas“, – teikimą Seime pristatė vienas iš iniciatorių „valstietis“ Jonas Jarutis.

Atstatydinti Seimo vicepirmininką reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“. Valdantieji spalio mėnesį nesėkmingai bandė atstatydinti „valstiečius“ palikusį Seimo pirmininką V. Pranckietį.

R. Žemaitaitis pats nesitraukė iš Seimo vicepirmininko pareigų, sakydamas, kad politinės situacijos nėra apsvarsčiusi jį į pareigas delegavusi partijos taryba.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga spalio pabaigoje nutraukė valdančiosios koalicijos sutartį su „Tvarka ir teisingumu“.

Rugsėjį visi Seimo „tvarkiečiai“, išskyrus partijos lyderį R. Žemaitaitį, įkūrė naują frakciją „Lietuvos gerovei“. Didžioji dalis šios frakcijos narių pasitraukė ir iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Ši frakcija su valdančiaisiais pasirašė susitarimą dėl bendro darbo Seime.

GALERIJA

  • Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai?
  • Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai?
  • Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai?
  • Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai?
  • Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai?
  • Ar Seime reikalingi septyni vicepirmininkai?
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tèvas

O kuo bus savi, kai naikins patarėjus? O po kiek patarėjų turi seimo nariai? Kikios jų algos- laaabai įdomu rinkėjams! Koks jų išsilavinimas ir t.t.

Anonimas

GAL nereikia ? naikinkit ETATUS !!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS