Ar sulauksime pirmalaikių rinkimų ir Vyriausybės griūties? | kl.lt

AR SULAUKSIME PIRMALAIKIŲ RINKIMŲ IR VYRIAUSYBĖS GRIŪTIES?

  • 29

Kokie motyvai buvo priimti tokį sprendimą ir ko tikimasi? Bent kol kas atrodo, kad opozicija tikrai nepalaikys pirmalaikių rinkimų, o koalicijos partneriai aptakiai kalbėjo dėl tokio sprendimo. Kada bus pateiktas pirmalaikių rinkimų siūlymas Seimui ir per kiek laiko Vyriausybė apsispręs, ką daryti toliau, jei Seimas nepritars? Pokalbis apie tai su Radvilė Morkūnaite-Mikulėniene LNK reportaže.

– Kokie yra jūsų motyvai, kodėl buvo priimtas toks sprendimas ir ko jūs tikitės toliau?

– Pirmiausia, suprantame, kad reikia skaidrinti sistemą, ar tai būtų su savivalda susiję, ar gal net ir su Seimu. Reikia iškelti klausimą apie politinės veiklos darbo apmokėjimą. Mūsų frakcija jau yra įgarsinusi vieną kitą pasiūlymą, tačiau taip pat mes suprantam, kad 30 metų ši sistema vienaip ar kitaip veikia valstybėje ir visi politikai turime prisiimti atsakomybę. Nėra teisinga reikalauti vienos ar dviejų ministrių atsakomybės, kai ir Seime yra narių, kurie per karantiną išleido nemažas sumas transporto eksploatacijai ir panašiems dalykams. Dėl to kviečiame visas politines partijas pasižiūrėti atsakingai ir tą skaidrumo standartą pakelti tikrai labai aukštai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Na, bent jau kol kas atrodo, kad opozicija tikrai nepalaikys pirmalaikių rinkimų, o jūsų koalicijos irgi kalbėjo aptakiai dėl tokio sprendimo, esą pirmiausia turi atvėsti galvos, o tada bus ir kažkokie žingsniai.

– Tai tikiuosi, kad bent palaikys skaidrinimo iniciatyvas, pasižiūrės kiekvienas į veidrodį ir įsivertins, ar tikrai sugebėtų atsakyti į galimai keliamus klausimus dėl savo išlaidų taip, kaip visuomenė tikisi. Čia turbūt yra pagrindinė ašis šio klausimo. Suprantame, kad daug ydų yra sistemoje ir esame linkę tai taisyti, priimame, kad tai buvo ydinga praktika, na, ir viliamės, kad visi kartu šią situaciją galėsime pakeisti. Tai liečia visus, visą politinį spektrą.

– Kada teiksite pirmalaikių rinkimų siūlymą Seimui ir per kiek laiko Vyriausybė apsispręs, ką daryti toliau, jeigu Seimas tam nepritars?

– Konkrečios datos nesutarėme, pirmiausia norime kalbėti ir su koalicijos partneriais, ir su opozicija ne per televizijos ekranus, o tiesiogiai. Tačiau artimiausiomis savaitėmis tokia iniciatyva atsiras, na, o jei Seimas tokiai iniciatyvai pritartų, tuomet, kelių mėnesių bėgyje, turėtų būti priešlaikiniai rinkimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

tukas

Na štai taip bloga vyriausybė ir seimas o kas juos išrenka ar ne tie patys rėksniai kurie ilgisi kolkozų gerovės ir straipsnius kritikuoja žemos moralės rašeivos ne tik su gramatinėmis klaidomis bet ir kalbos nemokšiškumo aprašu

fantastas Neviernas Žiulis

Galite nesiparinti-pakol kumelei nenuplėš padkavų ir ji visomis keturiomis kanopomis įsispyrusi temps tas mėšlinas vežėčias,nekris vyriausybė .Ji visa spėka gins bilotaites,požėlas,broilerius ir kitus gyvulių ūkyje kriuksinčius,nes jai šventos dvasios tiek pripūtė drg landsbergis,kad ji kaip Vezuvijus ar pragaro smalos katilas burbuliuos,bet kantriai temps vežimą tą.Jebent jei toje laisvūnų šaikoje atsirastų toks pasakų drąsuolis didvyris ir savo potencija išmuštų ją iš klieso naujam gyvenimui su naujais potyriais...

Vyt visus lauk šituos kraujasiurbius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS