Ar užteks drąsos įtakingiems rusų oligarchams spausti V. Putiną? | kl.lt

AR UŽTEKS DRĄSOS ĮTAKINGIEMS RUSŲ OLIGARCHAMS SPAUSTI V. PUTINĄ?

  • 0

Rašytojas ir apžvalgininkas Ramūnas Bogdanas LNK paaiškino, ar įtakingi oligarchai gali spausti Vladimirą Putiną dėl karo Ukrainoje.

Pasak R. Bogdano, rusų oligarchai turi interesą sustabdyti V. Putino veiksmus.

„Viskas priklauso nuo jų asmeninių savybių, ar jiems užteks tam drąsos. Aš dėl to nesu tikras. Bet kad jie turi interesą, tai tikrai, nes ši sistema buvo sukurta taip, kad jie pralobtų Rusijoje, o malonumais mėgautųsi tais, kuriuos gali teikti Vakarai: jachtos, vilos, geri vynai, skanus maistas, vaikų mokslas užsienyje. Buvo sukurta tokia sistema, kurią kaip stabilizatorius garantavo V. Putinas. Dabar V. Putinas ėmė ir sugriovė tą sistemą. Nemanau, kad jie dėl to labai džiūgauja, bet kiek jiems užteks drąsos jį stabdyti ir ar jie turi tokį svertą – kitas klausimas. Aš ten nebuvau ir nežinau“, – sakė R. Bogdanas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

Tų žmonių vertybės matas yra pinigų maišas. Kuo pinigų maišas didesnis, tuo gyvenimas geresnis.

„Tų žmonių vertybės matas yra pinigų maišas. Kuo pinigų maišas didesnis, tuo gyvenimas geresnis. Jie lobo, lobo, lobo tiesiog iki beprotybės. O dabar situacija ėmė virsti aukštyn kojom, jie viso to pradeda netekti. Kyla klausimas: „kam aš čia 20 metų rėmiau V. Putiną? Kartu su juo sukome visokius reikalus, o dabar viskas užsidaro“. O svertų jie turi įvairiausių. Pavyzdžiui, vieno turtingiausių Rusijos žmonių Ališero Usmanovo žmona – gimnastikos trenerė. Ji išugdžiusi tokią gimnastę Aliną Kabajevą, kuri, kaip spėjama, yra keturių V. Putino vaikų mama ir šiuo metu slepiasi Šveicarijoje. Yra labai asmeniniai kontaktai, asmeniniai keliai link V. Putino. Bet aš abejoju, ar tą žmogų galima taip lengvai paveikti“, – kalbėjo apžvalgininkas.

Pasak jo, V. Putinas nėra racionalus politikas.

„Šio karo pradžia buvo visiškai iracionali, jo tęsimas kuo toliau, tuo iracionalesnis. Jis griauna pačią Rusiją tokiu būdu – ir ekonomiškai, ir morališkai. Žmones, kuriems jis vadovauja kaip prezidentas, verčia atstumtaisiais visame pasaulyje. Jie negali nei atostogauti skraidyti, nes lėktuvai nebeskraido. Labai greitai kasdieniame gyvenime jie pajus, ką reiškia nusipirkti vaistų, kurių pakaitalų Rusijoje nėra, o Rusijos rubliui riedant žemyn tie vaistai brangs ir brangs. Absoliučiai viskas brangs. Telefonai sens, naujų jie negalės įsitaisyti. Su kompiuteriais darosi tas pats. Laivai į daugumą pasaulio uostų įplaukti nebegali. Aš neįžvelgiu nieko racionalaus“, – teigė R. Bogdanas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos oligarchai, oligarchai, Vladimiras Putinas, LNK turinys, Ramūnas Bogdanas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS