A. Armonaitė apie M. Matijošaičio parlamentines išlaidas: siūlau jo elgesį įvertinti visu griežtumu | kl.lt

A. ARMONAITĖ APIE M. MATIJOŠAIČIO PARLAMENTINES IŠLAIDAS: SIŪLAU JO ELGESĮ ĮVERTINTI VISU GRIEŽTUMU

Paaiškėjus, jog Seimo „laisvietis“ Marius Matijošaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigijo įvairios kompiuterinės ir garso technikos, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tokį politiko elgesį vertina labai blogai.

„Situaciją vertinu labai blogai. Kaip ir savo kolegos Mariaus Matijošaičio elgesį“, – raštu Eltai atsakė A. Armonaitė.

„Nors dar nesulaukęs partijos institucijų sprendimų, M. Matijošaitis susistabdė narystę partijoje ir pasitraukė iš EP sąrašo, vakar susirinkusi partijos Valdyba aptarė situaciją ir kreipėsi į partijos Etikos komisiją. Siūlau kolegos elgesį įvertinti visu griežtumu“, – pabrėžė ji.

Visgi, nepaisant nemalonumų partijai, A. Armonaitė viliasi, jog „Skaidrinam“ akcija „atneš daugiau skaidrumo mūsų politinėje sistemoje, o visos istorijos bus pamoka tiek naujiems, tiek patyrusiems politikams“.

V. Mitalas: M. Matijošaičio argumentai dėl lėšų panaudojimo neįtikina

Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos narys Vytautas Mitalas teigia, kad jo bendrapartiečio M. Matijošaičio argumentai dėl lėšų panaudojimo neįtikino, o parlamentaro komunikacija pasiaiškinant dėl situacijos buvo netinkama.

„Situaciją vertinu blogai, jei pats negali paaiškinti kur tas lėšas panaudojai, manau, jas reikia grąžinti“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė V. Mitalas.

„Manęs neįtikino, pažiūrėsiu kaip kolegos Etikos komisijoje ar Seime tuos dalykus nagrinės. Viena vertus, tai teisinis klausimas, ar lėšos panaudotos teisėtai, bet ir moralinis klausimas, į kuriuos svarbu atsakyti kiekvienam asmeniškai, puikiai suprantant, geriausiai suprantant, ką jis su tomis lėšomis darė“, – kalbėjo jis.

Situaciją vertinu labai blogai. Kaip ir savo kolegos Mariaus Matijošaičio elgesį.

V. Mitalas teigė, kad jo partiečio pasiaiškinimai feisbuke vėlų vakarą yra „prastas komunikacijos pavyzdys“.

Vicepirmininko teigimu, parlamentinių lėšų mokėjimo Seimo nariams klausimas galėtų būti sprendžiamas panašiu keliu, kaip savivaldybių tarybų nariams, pridedant prie atlyginimo, arba ieškant kitų sprendimų būdų.

„(...) yra gal kažkokie sudėtingesni variantai, artimiausiu metu pamatysim, ką įmanoma padaryt šitoj srity, nes suprantu, kad bus dar atvejų, kai Seimo nariams dar teks paprakaituoti aiškinantis, kur jie vieną ar kitą dalyką išleido“, – teigė jis.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys M. Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

Pats M. Matijošaitis pirmadienį teigė, kad įranga buvo tikslingai naudojama darbui Seime. „Laisviečio“ teigimu, už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, jis lėšas Seimo kanceliarijai grąžins. Taip pat M. Matijošaitis nurodė po kadencijos parlamente visą pirktą įrangą jis paliksiantis Seimo nuosavybei.

Visgi, jau kitą dieną politikas paskelbė stabdantis narystę Laisvės partijoje ir pasitraukiantis iš „laisviečių“ sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Į tyrimą kiek anksčiau sureagavo ir energetikos ministras, Seimo narys Dainius Kreivys. Konservatorius Seimo kanceliarijai grąžino visas nuo 2021 m. panaudotas išlaidas, mat, turėdamas tarnybinį transportą iš parlamentinių lėšų draudė savo asmeninį automobilį.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Virga

Atiduokit jį surištomis rankomis ir kojomis profesionalams . Taps skaidrus kaip krištolas.

Griežtai vertins,tikriausiai,

partijos profesionalas Raskievičius?

pilietis

Armonaite,ar tik dabar pamatęs ką daro laisvės partijos nariai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS